HIT U PRELOGU Doznali smo cijene novog i modernog vrtića Loptica

U srijedu, 31. svibnja 2017. godine, u prostoru sportskog kompleksa DG-Sport u Prelogu održan je informativni sastanak s roditeljima zainteresiranima za upis djece u novi vrtić Loptica u pedagoškoj godini 2017./2018. Zašto novi vrtić u Prelogu?

Izgradnja i otvaranje privatnog dječjeg vrtića od velikog je interesa za grad Prelog, što dokazuje i pismo namjere upućeno od grada, u kojem je navedeno da Grad Prelog podržava ideju izgradnje dječjeg vrtića te će učestvovati u financiranju boravka djece u privatnom vrtiću u visini iznosa koji se financira boravak djece u gradskom vrtiću

Bila je to prilika da se roditeljima predstavi vizija i plan djelovanja novog i modernog vrtića u Prelogu, cjenik te procedura upisa. U izgradnju i opremanje vrtića Loptica koji je u izgradnji od 22. studenog 2016. na preloškom Jugu, a s radom planira započeti 1. rujna 2017., bit će uloženo više od 5,5 milijuna kuna. Nositelj investicije je tvrtka Mikloška-Bauer usluge d.o.o. iz Preloga s direktoricom Leonardom Mikloška Bauer.

Vrtić će imati 868,40 metara kvadratnih neto površine za 80 djece u 4 odgojno-obrazovne skupine. Vezano uz sam prostor vrtića ono će sadržavati 4 sobe za smještaj djece od 1. godine starosti pa sve do polaska u školu, 4 garderobe, 4 sanitarna čvora, blagovaonicu, izolacijsku sobu za bolesno dijete. Također, sportski dio vrtića sastojat će se od multifunkcionalne sportske dvorane, bazena za obuku neplivača te vanjskog igrališta.

Poslovni dio vrtića sadržavat će 3 ureda, sanitarne čvorove, kuhinju, praonicu, spremište, radionicu kućnog majstora, 2 sanitarna čvora te tri ulaza i 8 parkirnih mjesta. Program rada vrtića u postupku je verifikacije pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a u okviru njega predviđeno je da vrtić Loptica integrirano provodi sportsku igraonicu za jasličku djecu (1-3 godine starosti) te univerzalnu sportsku školu i rano učenje engleskog jezika za stariju djecu.

Također, u planu su različite radionice za djecu i roditelje te 2 izleta godišnje. Vrtić Loptica otvorio je i nova radna mjesta u gradu Prelogu te planira zapošljavanje ravnatelja, 6-8 odgojitelja, kuhara, spremačice, tehničkog osoblja. Vrtić će od 31. svibnja 2017. do 14. lipnja 2017. zaprimati zahtjeve za upis djece u vrtić za pedagošku godinu 2017./2018., te će započet s prvim krugom upisa nakon 16. lipnja 2017. prema rang listi zaprimljenih zahtjeva.

Nakon prvog kruga bit će otvoren i drugi krug zaprimanja zahtjeva koji će biti otvoren kontinuirano do popunjenja kapaciteta. Prisutni roditelji bili su impresionirani viđenim, no svakako, ono što je inajvažnije, zanimala ih je cijena boravka djece u vrtiću.

Roditelji s prebivalištem na području grada Preloga plaćat će 1.050 kuna mjesečno jaslički program uz sufinanciranje Grada. Inače, puna cijena je 2.200 kuna. Cijena za 10-satnoi boravak djece u vrtiću s područja grada Preloga je za roditelje 975 kuna mjesečno uz sufinanciranje Grada Preloga. Puna cijena iznosi 1.800 kuna.

Spomenute su i pogodnosti. Za drugo upisano dijete iz iste obitelji bit će odobren popust od 10 posto, odnosno 20 posto popusta za treće upisano dijete iz iste obitelji.

Iza glavne ideje izgradnje privatnog vrtića stoji mladi bračni par Leonarda Mikloška Bauer i Mario Bauer – ili drugim riječima mlada poduzetnica i profesor kineziologije. Ideja otvaranja vrtića zapravo je sinergija njenog poduzetničkog duha i njegovog velikog entuzijazma kojim pristupa radu s djecom.

Mario Bauer već preko pet godina intenzivno je uključen u rad univerzalne sportske škole u koji godišnje uključi i preko 150 djece predškolske i školske dobi na podučju Međimuske i okolnih županija. Posljedica je toga i intenzivno uključivanje roditelja u vježbanje kojima Mario i njegovi suradnici iz udruge Loptica redovito organiziraju treninge u istom terminu kada i djeci te time omogućuju i aktivan i zadrav život roditeljima te kvalitetno iskorišteno vrijeme.

Tako roditelji završetak dječjeg treninga ne čekaju na tribinama već paralelno vježbaju pod vodstvom vrhunskih trenera. Izgradnjom vrtiće ispunjava se velika želja kineziologa Maria da veliko znanje i iskustvo stečeno u neformalnom radu s djecom u okviru udruge Loptica prenese i u formalno obrazovanje.

Zahtjev za upis roditelji predaju vrtiću (na adresu osnivača-Zrinskih 34, 40323 Prelog) popunjen i potpisan Zahtjev za upis u pedagošku godinu 2017./2018. te dodatnu traženu dokumentaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije