KONCERT Puhači iz Preloga oduševili godišnjim koncertom

Svoj tradicionalni, četvrti po redu, godišnji koncert, održali su, u nedjelju 14. svibnja, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga. Ispunjeni Dom kulture u Prelogu uživao je u programu koji su pripremili članovi orkestra sa svojim voditeljem, profesorom Igorom Hrustekom.

Kao njihovi gosti nastupili su Gusti Draksar i Skandal bend. Zajedno sa orkestrom i mladim glazbenikom Lovrom Sabolom na violini, Gusti Draksar je otpjevao pjesmu ‘Šest let mi je minulo’, a uvodni recital, stihove Zvonimira Kelemenića ‘Fala Božek za Međimurje’, čitao je novinar Marijan Belčić.

Bilo je to prvi puta nakon dvadeset i jedne godine kako su Marijan Belčić i Gusti Draksar zajedno izveli ovu pjesmu. Svima se zahvalila predsjednica Puhačkog orkestra Grada Preloga Kristina Kolarek te je predstavila sve članove orkestra.

Ukupno je na pozornici bilo 39 članova orkestra, a još ih petnaestak marljivo vježba i uči prve glazbene korake. Pozornica Doma kulture mogla bi biti premala za sljedeći koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga, istakla je predsjednica Kristina Kolarek.

Na koncertu su uživali gradonačelnik Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan te počasni građanin Grada Preloga Marijan Ramušćak. Ove će godine, 18. lipnja, Puhački orkestar Grada Preloga biti domaćin 24. Smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije