FOTO: Božićni koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga

Ovogodišnja božićno-novogodišnja događanja u Prelogu završila su, već tradicionalno, koncertom Puhačkog orkestra Grada Preloga. Koncert je održan u petak, 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja.

Unatoč hladnoći, koncert je održan u ugodno popunjenoj dvorani Doma kulture u Prelogu, a odličnim izvedbama božićnih pjesama te popularnih glazbenih standarda, članovi orkestra i njihovi gosti ugrijali su i oduševili sve prisutne. Puhački orkestar osnovan je u studenom 2013. godine, i to na zajedničku inicijativu Grada Preloga i Doma kulture Prelog, a vodi ih profesor Igor Hrustek.

Prošle je godine Puhački orkestar Grada Preloga imao dvadeset i dva nastupa, a najvažniji nastup bio je na Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom. Susret je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a koncertni program obuhvatio je više od 800 glazbenika prezentirajući najuspješnije orkestre s ukupno 10 županijskih smotri na kojima se natjecalo više od 2000 glazbenika.

Među 18 najuspješnijih orkestara iz cijele Hrvatske nastupio je i Puhački orkestar Grada Preloga što je veliki uspjeh i priznanje za rad članova i voditelja orkestra profesora Igora Hrusteka. Praćeni roditeljima, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga ostavili su sjajan dojam u Novom Vinodolskom, dostojno prezentirajući Grad Prelog.

Na ovogodišnjem, četvrtom po redu koncertu, gosti Puhačkog orkestra Grada Preloga bili su članovi Limene glazbe Općine Podturen, čiji je voditelj profesor Antonio Baranašić. Svim posjetiteljima te članovima Puhačkog orkestra Grada Preloga zahvalila je na dolasku i dosadašnjem radu predsjednica Puhačkog orkestra Kristina Kolarek, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije