FOTO: Treći godišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga

>> FOTO: Treći godišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga

U Domu kulture Grada Preloga, u nedjelju, 29. svibnja, održan je treći po redu godišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga. Ove je godine koncert bio humanitarnog karaktera, a uz Puhački orkestar Grada Preloga nastupio je i Mirko Švenda Žiga.

Sjajnim nastupom Puhački orkestar Grada Preloga oduševio je sve posjetitelje, među kojima su bili i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Goran Gotal, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te Marijan Ramušćak, jedan od dvojice počasnih građanina Grada Preloga.

Puhački orkestar danas broji 42 člana, a vrijedno vježbaju pod umjetničkim vodstvom profesora Igora Hrusteka. Ove će godine orkestar iz Preloga predstavljati Međimursku županiju na 30. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara. Ovo je središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja će biti održana u Novom Vinodolskom od 11. do 12. lipnja 2016. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Bogati koncertni program obuhvatit će više od 800 glazbenika, a odvijat će se tijekom vikenda 11. i 12. lipnja u Domu kulture u Novom Vinodolskom. Ovogodišnji program Susreta prezentirat će najuspješnije orkestre s ukupno 10 županijskih smotri na kojima se natjecalo više od 2000 glazbenika, što svjedoči o bogatstvu puhačkog amaterizma u Hrvatskoj.

U ime Puhačkog orkestra Grada Preloga sve je prisutne pozdravila predsjednica Puhačkog orkestra Grada Preloga Kristina Kolarek, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije