FOTO: Dragutin Glavina upalio treću svijeću na vijencu u Prelogu

U subotu navečer, na Trgu sv. Jakoba u Prelogu, upaljena je treća adventska svijeća. Na treću nedjelju ili na polovici Adventa pali se ružičasta, pastirska svijeća, simbol radostizbog Božića koji se bliži.

Brojni okupljeni stvorili su ljudski krug, držeći se za ruke, oko adventskog vijenca u Prelogu. Svijeću je upalio nekadašnji saborski zastupnik i dugogodišnji gradonačelnik Grada Preloga Dragutin Glavina.

Uz molitvu istaknuto je da “Adventski vijenac, oko kojeg smo se po treći put okupili, na kojemu su adventske 4 svijeće – jesu jasan znak u ovom predbožićnom vremenu. Njihova snažna vjernička poruka želi biti naš blagoslov.

Svjetlo osvjetljava put, uklanja strah i povezuje nas u zajednicu. Svjetlo nam označava Isusa Krista, koji je svjetlo svijeta. Ove četiri svijeće su kao stepenice po kojima se možemo penjati i stići do potpunog svjetla Božića.

Zeleni vijenac označava život, a krug zajedništvo. Adventski vijenac je znak ‘da će tama i smrt biti pobijeđene – nadvladane – svjetlošću i životom’. Sljedeće subote, od 17 i 30 sati, upalit će se i četvrta svijeća, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije