FOTO: Tjedan Caritasa u Prelogu započeo Danima kruha i zahvale

Manifestacijom Dani kruha i zahvale, u subotu 1. listopada, obilježen je završetak ovogodišnjeg 21. redu Tjedna Caritasa. Turistička zajednica Grada Preloga okupila je, u subotu prijepodne na Trgu Slobode, brojne izlagače: udruge s područja Grada Preloga, poljoprivredne proizvođače, ugostitelje, učenike i profesore iz Osnovne i Srednje škole Prelog te brojne građane i posjetitelje Preloga.

Nekoliko se udruga pobrinulo i za pune kotliće. Tako su kotliće sa planinarskom juhom, gulašem ili bogračem pripremali predstavnici Nautičkog kluba Labud, ŠRD Smuđ iz Draškovca, Planinarskog društva Prelog, Udruge Laganini, članovi HVIDRA – e iz Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga te Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec.

Za dobar ugođaj pobrinula se Limena glazba Branko i bandisti. U sklopu Tjedna Caritasa održana su brojna događanja. Duhovnu obnovu predvodio je dr. sc. Krunoslav Novak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a u petak, 30. rujna, služena je sveta misa zahvalnica za 80 godina života župljana. Ovogodišnji Tjedan Caritasa završen je u nedjelju svečanom misom zahvalnicom uz Kruničarsko proštenje, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije