FOTO: U Prelogu otvorena izložba Siniše Dodleka

Nastavljen je niz sjajnih i zanimljivih izložbi u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Tako je u ponedjeljak, 12. rujna 2016. godine, otvorena izložba skulptura Siniše Dodleka.

Siniša Dodlek svoj je hobi pretvorio u pravu umjetničku avanturu. Neispravne metalne dijelove, lance, lančanike, lagere, žarulje, zapravo sve što mu dođe pod ruku pretvara u unikatne predmete: životinje, robote, tenkove, motore, likove iz animiranih filmova. Bez skica i nacrta te s raspoloživim materijalima oblikuje skulpture raznih dimenzija koje privlače poglede bez izuzetka.

Metalne materijale koji djeluju vrlo čvrsto i hladno pretvara u dražesne oblike poput srca, leptira, likova iz poznatih animiranih filmova Malci i Wall-e. Robusnija djela imaju obličje robota, motora i tenka, no nisu ništa manje fine obrade i zlaćanoga odsjaja. Želja je autora prikazati da od smeća i otpada mogu nastati zanimljive i lijepe stvari.

U radionici Siniše Dodleka od vatrogasnoga aparata nastali su veseli likovi, lančanik je postao mekano srce, metalni komadići vješto su se spojili u vlak. Mnogi su odbačeni predmeti u rukama ovoga autora dobili nova i zanimljiva obličja.

Izložbu je otvorio predsjednik Likovne udruge donjeg Međimurja Prelog, Pavao Ružman. Svoj je rad je predstavio autor Siniša Dodlek, a o izložbi je govorila kustosica Iva Kožnjak. Otvorenje izložbe su uljepšali članovi Dječjeg pjevačkog zbora Maleni. Izložba je otvorena do 7. listopada 2016. godine, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije