Još bolji uvjeti za učenike u Osnovnoj školi Prelog

S ciljem prelaska na jednosmjensku nastavu Grad Prelog i Međimurska županija financirali su rekonstrukciju i sanaciju atrija Osnovne škole Prelog, koji je prenamijenjen u dvije nove učionice.

Grad Prelog je u svojem proračunu za ovu fazu rekonstrukcije osigurao 290.000,00 kuna, dok su ostala sredstva proizašla iz decentraliziranih sredstava Međimurske županije. Također u drugoj fazi je u planu rekonstrukcija još jednog atrija za što je uz decentralizirana sredstva Međimurske županije u gradskom proračunu osigurano 50.000 kuna.

Valja istaknuti kako će Grad Prelog također i sufinancirati produženi boravak za učenike i to s 40 posto. Puna cijena produženog boravka mogla bi iznositi oko 520 kuna, a dosad su prijavljena 22 djeteta. Nekoliko mjesta još ima.

Osim što će se time pomoći roditeljima čija će djeca i nakon redovne nastave imati osiguran boravak u školi uz stručni nadzor i jedan obrok, sačuvat će se, kako je rečeno, i jedno radno mjesto nastavnika koji bi inače postao tehnološki višak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije