Prelog: Mirisna platna povodom Međunarodnog dana muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u srijedu 18. svibnja 2016. godine, u 19 sati, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga otvorit će se izložba ‘Mirisna platna’ Barbare Percač i Vesne Martinjak.

Barbara Percač i Vesna Martinjak u Muzej će donijeti latice cvijeća na svojim slikama. Za Međunarodni dan muzeja okrenule su se slikanju krajolika, obasipanog cvijećem u proljeće. Akcijom oslikavanja zidova “Zid umjetnosti” na dvorištu Srednje škole Prelog, Muzej se na jedan dan preselio na otvoreno, a ovom izložbom slikarice će dašak uređenog okoliša donijeti na svojim platnima u Muzej.

Svojim kistovima Barbara Percač i Vesna Martinjak obuhvatile su kratak trenutak trajanja jednoga cvijeta i zaustavile vrijeme da bismo što duže mogli uživati u njegovoj ljepoti baš u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, pokrenuo je 1977. godine Međunarodni savjet za muzeje (ICOM). Međunarodni dan muzeja, na inicijativu Muzejskog dokumentacijskog centra u Hrvatskoj se obilježava od 1980. godine. Cilj Međunarodnog dana muzeja je podići svijest o tome da je muzej važno sredstvo kulturne razmjene, obogaćivanja kulture i razvoja međusobnog razumijevanja, suradnje i mira među narodima. Pozivaju vas da obilježite Međunarodni dan muzeja u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije