‘Pikač’ na Danima humora u Malom Mihaljevcu

>> Pikač na Danima humora u Malom Mihaljevcu

U Malom Mihaljevcu održani su ‘Dani humora 2016.’ koje je organizirala Udruga žena Mali Mihaljevec uz pomoć mjesne Udruge mladih, Dobrovoljnog vatrogasnog društva i NK Mali Mihaljevec. Pokretač je Damir Novak, poznati hrvatski karikaturist nagrađivan diljem svijeta, suradnik satiričko-humorističkog lista ‘Pikač’ koji izlazi u Prelogu.

Na svečanom otvorenju bio je vijećnik Grada Preloga Đuro Ujlaki, a uredništvo ‘Pikača’ predstavilo je novi 18. broj. Izložbu karikatura i portreta te promociju lista otvorio je načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović. Predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davor Trgovčević i Milan Lekić Lex crtali su karikature posjetitelja, a svojim se radovima predstavio i Zdenko Puhin, također dugogodišnji suradnik ‘Pikača’.

Prije otvorenja izložbe održana je radionica crtanja karikatura za djecu. Inače, ‘Pikač’ je nedavno predstavljen i u Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj, zahvaljujući upravo Damiru Novaku, koji ga je podijelio kolegama, karikaturistima iz cijelog svijeta, koji su pohvalili list koji izlazi od 1939. godine, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije