Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
FOTO 'S harmonikom kroz tri države': I gradonačelnik Srpak se pridružio harmonikašima i planinarima
Grad Mursko Središće

POHOD UZ ZVUK HARMONIKE

FOTO 'S harmonikom kroz tri države': I gradonačelnik Srpak se pridružio harmonikašima i planinarima

Gradonačelnik je zajedno s preko 60 harmonikaša i planinara sudjelovao u pohodu do Pince Marofa, dok su ostali sudionici krenuli prema granici s Mađarskom sa stajankom kod vidikovca Vinarium u Lendavi

Projekt „S harmonikom kroz tri države“ u organizaciji Planinarskog društva Lendava i  Glazbene škole Bučar započeo je u subotu, 31. kolovoza sa startom u gradskom parku Mursko Središće.

U pohod „S harmonikom kroz tri države“ uključio se i gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak i članovi Planinarskog društva „Bundek“ Mursko Središće. Na startu pohoda harmonikaše i planinare dočekao je gradonačelnik Dražen Srpak i župan Občine Lendava Janez Magyar. Pokretač projekta je voditelj glazbene škole Bučar, Simon Bučar kojemu je gradonačelnik uz znak zahvale uručio gradski suvenir Rudar.

- Jako mi je drago da ste u projekt uključili i najsjevernijji rudarski grad Mursko Središće. Grad je pred nekoliko mjeseci sa Občinom Lendava potpisao sporazum o suradnji, a ovaj događaj danas je dokaz da se sporazum provodi jako dobro - istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Projekt 'S harmonikom kroz tri države' i u Murskom Središću Fotogalerija

Župan Občine Lendava Janez Magyar izrazio je zadovoljstvo i zahvalu na ideji i provedbi projekta „S harmoniko po obrobju treh držav".

- Ovaj događaj je dokaz da smo k provedbi Sporazuma o suradnji pristupili ozbiljno, grad Mursko Središće nam je prvi susjed i moramo skupa raditi. Drago mi je i zadovoljstvo sve harmonikaše pozdraviti u Murskom Središću i želim vam svima skupa dobru zabavu i raspoloženje - rekao je. Voditelj Simon Bučar zahvalio se svim sudionicima pohoda te na podršci gradonačelnika i župana u ovome projektu.

Gradonačelnik je zajedno s preko 60 harmonikaša i planinara sudjelovao u pohodu do Pince Marofa, dok su ostali sudionici krenuli prema granici s Mađarskom sa stajankom kod vidikovca Vinarium u Lendavi. Subotnji pohod će završiti u Lendavi na festivalu Bogračfest gdje će ujedno grupa harmonikaša i nastupiti.

U nedjelju pohod započinje u 9 sati kod Tromeje, gdje će harmonikaši pripremiti kratki glazbeni program. Put se nastavlja prema graničnom prijelazu Matjaševci. Nedjeljni pohod završava u Gornjih Slavečah, gdje će u planinarskom domu biti priređen glazbeni program.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!