velika pomoć vatrogascima

VIDEO/FOTO Gradu Mursko Središće dodijeljena višenamjenska autocisterna

Grad Mursko Središće ima ozbiljnih problema s čestim poplava, a prošle godine zabilježen je povijesni vodostaj rijeke Mure od 543 centimetara

Tada je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osobno kontaktirao gradonačelnika Dražena Srpaka te upitao na koji način nam može pomoći i kakvu vrstu pomoći u toj situaciji trebamo.

Zbog dobre organiziranosti u tom trenutku nije bila potrebna pomoć no nakon analize detektirana je nasušna potreba za cisternom za vodu kojom bi se osigurala dostupnost pitke vode zbog mogućeg onečišćenja kod poplava, zaštita zaštićenog krajolika rijeke Mure te u gašenju divljih odlagališta smeća kod romskih naselja gdje postoji problem s hidrantskom mrežom obzirom što takva vatrogasna cisterna ima rezervoar od 7000 litara, a što je dovoljno za dva sata intenzivnog gašenja.

U veljači 2024. godine Grad Mursko Središće uputio je Zamolbu za dodjelu vatrogasne cisterne s pitkom vodom Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Početkom travnja Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za pitku vodu te je temeljem Ugovora o smještaju, čuvanju, održavanju i korištenju višenamjenske cisterne za pitku vodu Gradu Mursko Središće dodijeljena na korištenje jedna višenamjenska autocisterna za pitku vodu, bez naknade, na rok od četiri godine.

Gradonačelnik Dražen Srpak danas, 11. srpnja 2024. godine prisustvovao je potpisivanju Ugovora i svečanoj primopredaji autocisterne, a što se održalo u gradu Ozlju, u tvrtki Flammifer koja proizvodi takva vozila. Članovi DVD-a Mursko Središće preuzeli su autocisternu i rukovodit će istom, a isto tako su napravili obuku o načinu rada i korištenja autocisterne za što su dobili Uvjerenje.

-Ovim putem zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu gospodarstva na velikoj pomoći osiguravanja autocisterne s kojom ćemo zasigurno lakše rješavati moguće potencijalne probleme oko poplave i zaštititi krajolik rijeke Mure prema kojem se mora postupati s naročitom brigom. Također, dodijeljena autocisterna zasigurno će doprinijeti spremnosti DVD-a i posljedično većoj sigurnosti građana. – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Složni i uvijek spremni članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva Mursko Središće kao i predstavnici Dobrovoljno vatrogasnog društva Peklenica, i Dobrovoljno vatrogasnog društva Križovec s radošću su dočekali dolazak višenamjenske autocisterne s pitkom vodom u Mursko Središće, a kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije