mursko središće

SASTANAK S LOVCIMA Želja je jedno lovačko društvo i streljana na Hrastinki

Danas, 10. srpnja gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak održao je sastanak s predstavnici Lovačkog društvo “Zeko” i Lovačko društvo “Mursko Središće”

Sastanak je održan sa ciljem da u Murskom Središću lovci budu članovi jednog lovačkog društva obzirom što je staro lovačko društvo zbog šteta nastalih naletom na divlje životinje završilo u stečaju, a uz to je već prije egzistiralo još jedno lovačko društvo.

Gradonačelnik je tako iznio svoje stajalište da su dva lovačka društva nepotrebna te da bi svi lovci trebali biti članovi jednog društva, a da je to pogotovo važno ako bi se išlo u realizaciju projekta izgradnje streljane i lovačkog doma na Hrastinki (sanirano odlagalište).


Na sjednici stručnog kolegija gradonačelnik je zadužio savjetnika za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da ispita mogućnost gradnje streljane te manjeg objekta za potrebe lovačkog društva, obzirom što je riječ o zemljištu koje je u vlasništvu Republike Hrvatske. Temelj za financiranje izgradnje streljane i lovačkog doma bila bi sredstva iz stečajne mase koja bi Grad trebao dobiti.


Ljudski, financijski i tehnički kapaciteti civilnog društva, što je posebno važno u lokalnoj zajednici, svakako bi ojačali ako bi u Murskom Središću lovci bili članovi jednog društva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije