Dječji vrtić Maslačak

MJEŠTANI SITNICA ‘Ima li ili nema mjesta u vrtiću?’

Odgovorila mu je Ivana Maltarić, ravnateljica gradskog Dječjeg vrtića Maslačak

– Mještane naselja Sitnice zanima ima li još mjesta u dječjem vrtiću u Murskom Središću. Ljudi me zovu i i pitaju, žele upisati djecu, a nema mjesta. Zanima me koji je kapacitet vrtića i koliko djece može primiti? – pokrenuo je zanimljivu raspravu nezavisni gradski vijećnik Murskog Središća Milorad Mihanović, ujedno predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sitnice.

Kako je bio aktualni sat sjednice Gradskog vijeća, odgovorila mu je Ivana Maltarić, ravnateljica gradskog Dječjeg vrtića Maslačak, koja je bila prisutna jer je podnosila izvještaj o radu vrtića.

– Kapacitet vrtića je nešto manji nego što imamo upisane djece. Već smo prešli onaj državni pedagoški standard. Sve skupine su prekapacitirane. Već smo na prošlim upisima usmjeravali djecu u drugu predškolsku ustanovu na području grada. Prema informacijama koje imam, oni su zbrinuli djecu koja nisu dobila mjesto u gradskom vrtiću. Upiti za upis su doslovno na tjednoj razini, ali stvarno nema mjesta – kazala je ravnateljica Maltarić. 

U raspravu o ovoj donekle osjetljivoj temi, jer Sitnice su naselje Roma, uključio se i gradonačelnik Dražen Srpak. Kazao je kako je ovo živi dokaz da je vrtiću potrebna dogradnja. 

– Žao mi je što ima nešto djece iz Sitnica koja nisu upisana… zbog integracije i svega ostaloga. No, kroz program predškole se to barem djelomično kompenzira. Cilj i želja nam je da svako dijete s tri godine ide u vrtić, jer je nemjerljiva dobrobit toga – kaže gradonačelnik.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3543

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije