male životinje

DVIJE STRANE PRIČE Lome se koplja oko ambulante za kućne ljubimce u Murskom Središću

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak je uputio zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti

Po primitku Potpora upućen je dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante. Bioinstitut također dijeli mišljenje Grada Murskog Središća o neophodnosti postojanja i rada veterinarske ambulante na tom području i daju kratko pojašnjenje nastale situacije:

Kamen spoticanja

-Na postojećem lokalitetu veterinarske ambulante društva Bioinstitut d.o.o. Čakovec u Murskom Središću u tijeku je postupak uređenja imovinskih i urbanističkih uvjeta za izgradnjom novog objekta – Stambeno poslovne zgrade koju izgradnju planira izvesti tvrtka Tekeli inženjering i u kom objektu bi bila smještena i odgovarajuća nova i modernizirana ambulanta za kućne ljubimce ovog Društva. No, čini se da su određeni urbanistički i prostorno planski uvjeti i postupci prepreka takvom rješenju, pa vas u pravcu prethodno iznesenih uzajamnih očekivanja za stavljanjem u funkciju veterinarske ambulante, pozivamo da svojim ovlastima doprinesete čim je prije mogućem rješenju. – kažu u svom priopćenju.

No, Grad Mursko Središće napominje kako su upoznati s poslovnom akvizicijom između Bionistituta i tvrtke Tekeli projekt inženjering te namjerom gradnje stambeno poslovnog objekta. Međutim, ističu kako je u trenu dogovora i Bioinstitutu i tvrtki Tekeli bila javno dostupna informacija o mogućnostima gradnje na toj lokaciji koje proizlaze iz Urbanističkog plana Grada Mursko Središće.

Nastavak pružanja usluga?

-Ambulanta za kućne ljubimce do sad je radila u postojećim uvjetima i postojećem objektu tako da argumentacija da je za nastavak pružanja takvih usluga neophodno potrebna realizacija gradnje novog objekta nije prihvatljiva obzirom što su se dugi niz godina usluge vršile u postojećem objektu. Razumijemo da bi bilo potrebno modernizirati zgradu, a time i uvjete pružanja usluga međutim smatramo da dok se to ne dogodi može se nastaviti s pružanjem usluga kao i do sad. – kažu iz Murskog Središća.

Dodaju kako su upoznati s željama i potrebama investitora tvrtke Tekeli projekt inženjering te će mu svakako izaći u susret s promjenom Urbanističkog plana, a isto je već i pokrenuto.

-Međutim, radi se o postupku koji traje u propisanim zakonskim rokovima i Grad nema nikakvih mogućnosti da ga ubrza stoga vas molimo u ime svih korisnika da nastavite s pružanjem usluge u postojećim uvjetima, a kad se riješi promjena Urbanističkog plana kao što ste naveli u svom očitovanju u značajno primjerenijim uvjetima. – zaključuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije