vijesti iz grada

LIJEPA PRIČA NA SJEVERU MEĐIMURJA U Muru i gorice preko 50.000 eura za interpretaciju etno baštine i jesenske manifestacije

30.000,00 eura odobreno je za projekt Mura i etno kultura, kroz koji će se interpretirati etno baština područja, od tradicijskih maski, običaja, mitova i legendi, pa do pjesme i popevke

Turistička zajednica područja Mura i gorice u siječnju je aplicirala čak devet različitih projekata. Pri tome sedam njih na nacionalne fondove i dva projekta na prekogranični poziv interreg Slovenija – Hrvatska.

Dok će rezultati Interregova doći tek krajem godine, a iščekuju se još rezultati iz Fonda za turistički nerazvijena područja, sretne su vijesti stigle iz Fonda za udružene turističke zajednice, gdje su na područje Grada Mursko Središće i općina Podturen, Selnica i Vratišinec stigle više od 53.000,00 eura.

30.000,00 eura odobreno je za projekt Mura i etno kultura, kroz koji će se interpretirati etno baština područja, od tradicijskih maski, običaja, mitova i legendi, pa do pjesme i popevke. Interpretirat će se u dostupnim prostorima, pri čemu je trenutno aktivna Mamičina škrinja u Gornjem Kraljevcu, a u planu i Muzej dr. Vinka Žganca, Etno kuća u Murskom Središću, te objekti i u Selnici i Podturnu, gdje će za sada biti obogaćeni prostori društvenih domova.

Iznos od 20.000,00 eura odobren je za projekt Jesenski kulturizam, gdje imamo niz vrijednih kulturnih manifestacija u svim naseljima, od popularne traktorijade, preko državne smotre pučke drame, Žgančevih zapisa i Veselih vurica, pa do novoosmišljenih manifestacija u Podturnu.

Konačno, u zajedničkom projektu s lokalnim turističkim zajednicama općina Štrigova i Sveti Martin na Muri osigurana su sredstva za provođenje Martinja na djelu vinske ceste koji prolaze kroz prostor Turističke zajednice područja Mura i gorice, gdje već u najavi imamo novu in zanimljivu manifestaciju „Vina z brajdi“.

I dok se iščekuju rezultati preostalih apliciranih projekata, u Murskom Središću je održan sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik i predsjednik TZ Dražen Srpak, načelnici Ervin Vičević i Mihael Grbavec, te direktor TZ Zoran Turk i stručna suradnica Marina Matjašić kako bi se napravio plan provedbe odobrenih projekata, ali i dogovorila daljnja suradnja vezana uz razvoj turizma sjeverozapadnog Međimurja. Načelnik Podturna, Perica Hajdarović ispričao se zbog neodgodivih obaveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije