bogat program

CENTAR ZA KULTURU ‘RUDAR’ Od Gavrana do Komedije i Dana smijeha Kerekesh Teatra

U Centru za kulturu „Rudar“ čeka nas bogato kazališno proljeće na koje će se nadovezati jednako tako bogata kazališna jesen

Tu su prije svega festivali koji ulaze već u 3. godinu, „Murski patuljci“ prvi tjedan lipnja i „Murski cimeri“ prvi vikend listopada. Kvalitetu je tih festivala prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija te ove godine podržalo iznosom od 5.000,00 eura.

Osim toga, tu je niz kvalitetnih predstava profesionalnih kazališta. Teatar Gavran se već predstavio, a predstavit će se opet 24. travnja predstavom Glasnogovornik. Prije toga čeka nas predstava Aleksandra Lazića Gola istina povodom Dana žena, te mađioničarska predstava za cijelu obitelj povodom 25 godina karijere Luke Vidovića.

U svibnju nas čekaju dvije komedije, Pračovjek Zakon Teatra 4. svibnja i Bijeg u Delanec Teatra Canta 18. svibnja.
I dok dva spomenuta festivala zaokružuju ljetno razdoblje u kojem je više događanja izvan dvorane, na jesen će se po prvi put našoj publici predstaviti poznato Kazalište Komedija predstavom Kontrabas i Boss Teatar s predstavom Črne Noči u režiji Barbare Rocco i prema tekstu Kristine Štebih. Prije Adventa, kao i svake godine, očekuju nas Dani smijeha Kerekesh Teatra.

Centar za kulturu „Rudar“ osim profesionalnih posebno njeguje i rad amaterskih kazališta, čemu svjedoči i državna smotra. Uz to, svaki će se mjesec predstaviti po jedna amaterska družina, počevši već sa subotom, 23. ožujka kada gostuje družina Društvo žena Gornji Kraljevec s predstavom Međimurski zajtrk i večerja prema tekstu Ignaca Šardija.

Konačno, upravo je u procesu nastanka i predstava s radnjom u Murskom Središću. Na „Globini“, tekstu Kristine Štebih, vrijedno rade članovi dramske sekcije KUD-a Mura i Makamusa te premijeru možemo očekivati već u lipnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije