objekt od iznimne povijesne važnosti

MURSKO SREDIŠĆE Naručeni projekti za rekonstrukciju i adaptaciju Sokolskog doma

Dvorana bi, osim kao trajni spomenik kulturnom i sportskom životu grada, tada ponovo služila za različite sportove, plesne tečajeve, predavanja, povremene izložbe...

Nedavno su prostori starog Sokolskog doma ili stare sportske dvorane darovani Gradu Murskom Središću. Taj objekt od iznimne povijesne važnosti bio je prvo zatvoreno vježbalište i prvo mjesto za kulturne programe i filmske projekcije u Murskom Središću.

Kako bi ponovo postao multifunkcionalan objekt koji koriste sportske i kulturne udruge i osnovnoškolska djeca, gradonačelnik Dražen Srpak zatražio je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju. Nakon toga tražit će se modeli financiranja putem fondova Europske unije.

Najavom mjere 7.4.1. i mogućnošću prijave čak dva projekta od strane Grada Mursko Središće, odlučeno je da će uz gradsku tržnicu upravo Sokolski dom biti drugi objekt koji će se aplicirati na natječaj. Zamijenio bi se krov, obnovilo borilište i svlačionice, prostori stare pozornice i instalacije. Dvorana bi, osim kao trajni spomenik kulturnom i sportskom životu grada, tada ponovo služila za različite sportove, plesne tečajeve, predavanja, povremene izložbe, video projekcije i bila u potpunosti iskorištena.

Udruge s područja Grada dobile bi dodatne termine i prostore, a ulaz u Mursko Središće bi osim Centra za kulturu Rudar krasio i obnovljeni Sokolski dom. S obzirom na najavu mjere, dogovoreno je da se izrada dokumentacije ubrza i do raspisivanja natječaja bit će spremna. Okvirni procijenjeni troškovi adaptacije i rekonstrukcije Sokolskog doma iznose dva milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije