PREPOZNATLJIVI SIMBOL MJESTA

NASTAVAK ULAGANJA U potpunosti obnovljen Vidrov pil u Peklenici

U sanaciju i obnovu pila utrošeno je više od 100 tisuća kuna

Prepoznatljivi simbol središta Peklenice je pil koji je 1927. podigla obitelj Vidra. Kako je prošlo gotovo stoljeće od podizanja pila, mnoštvo vremenskih neprilika u kojima su uništavani i kipovi, posljedice zuba vremena bile su vidljive. Još prošle godine Grad Mursko Središće krenuo je u obnovu pila s podrezivanjem zidova i zaštitom od vlage, a ove je godine napravljena potpuna sanacija i obnova, kako zidova, tako i krova, a restaurirani su i kipovi.

Osim što je time pil poprimio svjež i lijep izgled, spriječeno je i svako daljnje narušavanje njegova izgleda i sasvim je sigurno da će Vidrov pil još dugo vremena krasiti centar naselja. U sanaciju i obnovu pila utrošeno je više od 100 tisuća kuna.

To je samo nastavak ulaganja u Peklenicu, drugo po veličini naselje u sastava Grada Mursko Središće. Posljednjih se godina znatno ulagalo u razvoj društvene infrastrukture – obnovljen i opremljen je društveni dom. Ulagalo se u modernizaciju komunalne infrastrukture –  postavljena je nova led javna rasvjeta, uređene su ulice, obnovljene ili izgrađene nove pješačko biciklističke staze, povećana su ulaganja u udruge. Ulaže se u opremanje dobrovoljno vatrogasnog društva. 

Započinje i projekt koji će značajno pojačati turističku ponudu, interpretirati početke vađenja nafte i značajno proširiti postojeći Spomen park naftaštva. Sveukupna ulaganja u projekte na području naselja posljednjih godina iznose oko šest milijuna kuna.

U 2021. godini u naselju Peklenica započet će jedan od najvećih infrastrukturnih projekata – aglomeracija Mursko Središće. Nakon što završe radovi na aglomeraciji pokrenuti će se postupak za izgradnju pješačko biciklističke staze Peklenica – Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije