stvaralaštvo

KULTURNI AMATERIZAM Članovi KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca oduševili publiku u Murskom Središću

Članovi KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca predstavili su svoje literarno, glazbeno i dramsko stvaralaštvo te raznježili, zabavili i na kraju nasmijali sve prisutne u dvorani.

Kulturni amaterizam Međimurja cijenjen je i poznat po čitavoj Hrvatskoj, a u nedjelju, 13. rujna, u njemu je uživala i publika u Murskom Središću. Članovi KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca predstavili su svoje literarno, glazbeno i dramsko stvaralaštvo te raznježili, zabavili i na kraju nasmijali sve prisutne u dvorani.

Večer je započela recitacijama poezije Rajke Trokter, članice KUD-a koja je izdala već dvije knjige, a i treća je planirana za nadolazeću jesen. Lea Kovačić recitirala je ‘Na srcu frbant’, a predsjednica KUU Lipa Jasenka Novak pjesmu ‘Nebum šenkala’.

Nakon recitacija publiku je svojim izvedbama poznatih pjesama zabavio Lipa Band. Nakon uvodnog programa, na red je došao najiščekivaniji događaj večeri, predstava ‘Čisti zmešeraj’.

Kroz ambijent verestovanja glumci su na duhovit i zabavan način mlade upoznali, a starije podsjetili na neke od brojnih priča i situacija karakterističnih za naš kraj. Tako je predstava, osim što je odlično osmišljena i realizirana, zapravo i svojevrsni dokumentarac o našim običajima, navikama i problemima.

Uvjereni smo da je to bio tek početak suradnje i druženja publike iz Murskog Središća i članova KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije