NA ŠETNICI UZ MURU

Najbolji kolač ispekla Marija Pufek iz Macinca, njezine ‘jela šnite’ oduševile žiri

Po prvi puta na šetnici uz rijeku Muru Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće organizirali su natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih 'proštenjskih' kolača

Po prvi puta na šetnici uz rijeku Muru Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće organizirali su natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih ‘proštenjskih’ kolača. Natjecanju koje se održalo u srijedu, 27. lipnja 2018. godine (Ladislavovo) s početkom u 18 sati prisustvovalo je mnoštvo građana koji su došli degustirati ukusne slastice koje su pripremile vješte ruke žena iz područja grada Mursko Središće i šire pa vam tako donosimo imena žena i kolače s kojima su se natjecale:

Vesna Horvat, Mursko Središće – zdigani kolači s bučinim sjemenkama i sirom
Anđela Munđar, Mursko Središće – princes krafne
Marina Orehovec, Mursko Središšće – proštenjske kore
Rada Varošanec, Mursko Središće – breskvice
Jelena Škvorc, Mursko Središće – breskvice
Anamarija Rajkovačka, Mursko Središće – mini pavlove
Marija Pufek, Macinec – jela šnite
Katarina Braniša, Hlapičina – starinske breskvice sa soda bikerbonom
Snježana Stojko, Hlapičina – šarena pita u dizanom tijestu
Blaženka Srša, Hlapičina – štruca s orehaj
Marija Zadravec, Hlapičina – kruheki
Suzana Vinko Novak, Peklenica – medena pita
Mirjana Goričanec, Peklenica – buhtlini s domaćim pekmezom od šljiva
Mihaela Derk, Peklenica – Ruska pita
Božena Levačić, – mjeseci s kremom

Sve su se one također i aranžirale svoje stolove prekrasnim cvijećem i starinama te su se pokazale kao vješte slastičarke i vrijedne domaćice. Žiri, koji se sastojao od profesionalne slastičarke hotela Spa Golfer Sveti Martin na Muri Samante Nemec, Mirjane Mošmondor i Gordane Kovačić, kušao je mnogobrojne kolače i teškom odlukom proglasio one najbolje. Tako je Marija Pufek iz Macinca osvojila prvo mjesto za lagane, domaće i ukusne “jela šnite” koje je iz Macinca došla predstaviti u najsjeverniji grad te je osvojila nagradu u iznosu od 750,00 kuna od strane Grada Mursko Središće.

Drugo mjesto u iznosu od 400,00 kuna na natjecanju je osvojila “medena pita” koju su pripremile vješte ruke pekleničarke Suzane Vinko Novak. Zdigani kolači s bučinim sjemenka i sirom koje je pripremila vrijedna Vesna Horvat, koja je uz zdigance ispekla još tri vrste kolača kako bi građani što više mogli uživati u njezinim slasticama, osvojili su treće mjesto i nagradu u iznosu od 200,00 kuna.

Žiri je također kao najinovativniji i najmaštovitiji kolač izabrao “mini pavle” koje je prekrasno dekorirala i pripremila najmlađa natjecateljica Anamarija Rajkovača te je osvojila nagradu LifeClass Terma Sveti Martin na Muri. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak zahvalio se svim natjecateljicama i žiriju na sudjelovanju i trudu te je istima podijelio vrijedne nagrade i priznanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije