Stjepan Kovač: Čakovec je mnogima primjer kako raditi, da bi se živjelo ljepše

Tradicionalni božićno-novogodišnji prijem čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, na kojem su se okupili bojni uzvanici iz društvenog, političkog, gospodarskog i sportskog života Grada i Županije i ove je godine održan u Starom gradu Zrinskih.

Gradonačelnik Kovač uzvanicima se obratio prigodnim riječima istaknuvši kako nije jednostavno osvrnuti se na 2015. godinu. Ne zbog toga što se nema što reći, već zbog puno stvari koje su obilježile godinu na odlasku.

– Brojnim projektima, kazao je Kovač, koji su pokrenuti i odrađeni, vodili smo računa o cijelom području Grada. Tako sa zadovoljstvom mogu reći kako nije bilo mjesnog odbora ili gradskog kotara u kojem se nešto nije radilo.

Kažu da je lanac čvrst koliko je čvrsta njegova najslabija karika, a mi koji upravljamo gradom, nastojimo naše karike, naselja u sastavu grada, učiniti jednako čvrstima. Svi dijelovi moraju imati ujednačen komunalni standard, njegovi stanovnici iste mogućnosti.

Završetkom izgradnje kanalizacijske mreže na cijelom gradskom području, te obnovom ulica koja nakon nje slijedi, izgradnjom novih dvorana i obnovom domova, napravit ćemo veliki korak prema zadanom cilju, istom komunalnom standardu na cijelom čakovečkom području.

Isto tako, Kovač je istaknuo kako grad nisu samo zgrade, ulice, trgovi i tvornice, već grad ponajprije čine ljudi, njegovi stanovnici. Upravo stoga, u Čakovcu se izdvaja mnogo novaca kako bi se potaknulo i podržalo brojne projekte udruga civilnog društva.

Zahvaljujući i njima kulturna ponuda Čakovca bogatija je od one u mnogo većim hrvatskim gradovima. Sportaši postižu izvanredne rezultate, aktivnosti usmjerene prema ranjivim skupinama stanovništva su veće, a sadržaji u gradu bogatiji nego ikada.

Sve to iz dva razloga, kazao je čakovečki gradonačelnik. Prvo jer je Grad Čakovec u nacionalnom vrhu po izdvajanju za udruge, a drugi u tomu što Čakovčani ozbiljno shvaćaju potrebe udruživanja i rada za opće dobro. Moramo biti ponosni i na činjenicu da titula Grada prijatelja djece nije slučajna, jer ovdje se mnogo ulaže kako bi se najmlađim sugrađanima omogućilo što ljepše i bolje djetinjstvo. Svaka kuna koja se uloži u obrazovanje, zalog je za budućnost i višestruko će se vratiti.

Stjepan Kovač osvrnuo se i na socijalno ugrožene stanovnike poslavši poziv svima koji to mogu, da svoja srca drže otvorenima cijele godine, jer pored nas žive i oni koji svojim primanjima ne mogu zadovoljiti svoje i životne potrebe svoje djece.

Iako Grad Čakovec u svojim socijalnim politikama ima mnogo programa preko kojih pomaže tim ljudima (što će činiti i ubuduće), svi zajedno tim ljudima možemo omogućiti život dostojan čovjeka. Na samom kraju, Kovač je uputio zahvalu i čestitku svim onim ljudima koji žive u Čakovcu, i koji su svojim rezultatima i djelima u gospodarstvu, kulturi i umjetnosti, sportu, znanosti i obrazovanju omogućili da se o Čakovcu danas govori u superlativima i kao o sredini koju ističu kao pozitivan primjer kako se treba raditi da bi se moglo ljepše živjeti.

Spomenimo i to da je u glazbenom dijelu programa popularni čakovečki Dixieland band i ovoga puta, u svom prepoznatljivom stilu, oduševio sve okupljene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije