Održana humanitarna akcija ‘Peci i pomozi’ za čakovečko Sklonište dobrote

U sklopu Adventa u Čakovcu, u glavnoj čakovečkoj ulici, Ulici Kralja Tomislava, održana je humanitarna akcija ‘Peci i pomozi’, u organizaciji čakovečkog Skloništa dobrote.

Ove godine volonteri skloništa pripremili su veliku količinu izvrsnih božićnih kolačića, predivne kalendare s motivom mačaka u čak četiri različite veličine (džepni, stolni, zidni jednolisni i zidni 12 lisni), odlične platnene torbe koje je ilustrirala Jelena Brezovec, krevetiće za mace domaće proizvodnje ili manje pse te mnogo drugih stvarčica, a sve u zamjenu za donaciju za ničije šapice, kazala je tom prigodom Damira Marušić, volonterka Udruge za zaštitu mačaka’Sklonište dobrote’ Čakovec .

U cjelodnevnom programu, koji je trajao do 18 sati, održana je i tombola na kojoj su se u zamjenu za donaciju od 20 kuna mogle osvojiti vrijedne nagrade, od ulaznica za toplice Sv. Martin, bonova za kozmetičke i frizerske salone, butelje kvalitetnih vina domaćih vinara, već spomenute kalendari, krevetići i torbe te mnoge druge vrijedne nagrade.

Od 13 sati dijelila se velika torta od dva metra dužine u obliku mačke, koju je ispekla volonterka i ‘teta čuvalica’ Danijela Lisjak, dok su ostali volonteri udruge organizirali posebnu radionicu za najmlađe, na kojoj je najkreativniji polaznik osvojio edukativnu slikovnicu za djecu, a ostali dobili utješnu nagradu – slatkiše. Sve je završilo uz pjesmu i ples.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije