Održan Dan otvorenih vrata šaha

>> Održan Dan otvorenih vrata šaha

Prošle subote u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održani su Dani otvorenih vrata šaha. Ova manifestacija održana je kako bi se, osim popularizacije ove drevne igre, javnosti predstavio i novoosnovani Šahovski klub Čakovec.

Kako je predstavljajući klub rekao njegov predsjednik Jurica Horvat, klub je osnovan s ciljem približavanja šaha građanima, posebice djeci i mladima.

“Šah nije samo igra, već kod djece i mladih razvija mnoge sposobnosti, poput kreativnosti, a dokazano je i djeca koja se bave šahom postižu bolje rezultate u školi”, naglasio je Horvat te nastavio da je Europska unija preporučila da se, upravo iz tih razloga, šah uči u svim osnovnim školama.

Zainteresirani posjetitelji, svoje znanje i vještine mogli su provjeriti igrajući sa našim šahistima, a velik broj njih koji je subotnje prijepodne došao u Scheierovu zgradu dokaz je da za šah postoji interes.

Inače, u organizaciji Šahovskih klubova “Čakovec” i “Stridon”, 3. siječnja 2016. godine, započinje Škola šaha. Svi zainteresirani mogu doći u Schulteissovu ulicu 2 u Čakovcu u 18 sati ili se prijaviti putem elektroničke pošte (skola.saha.cakovec@gmail.com).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije