Grad Čakovec djeci iz škola i vrtića za Nikolinje donirao jabuke

>> Grad Čakovec djeci iz škola i vrtića za Nikolinje donirao jabuke

Povodom blagdana svetog Nikole, Grad Čakovec donirao je polaznicima dječjih vrtića s područja Grada te svim osnovnoškolcima, po kilogram domaćih jabuka. Nastavak je to prošle godine započetog projekta, kojem je cilj stvaranje navike zdrave prehrane, ali i kupovine domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Sveti Nikola danas je posebno iznenadio polaznike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, gdje su mu dijeliti jabuke, pomogli gradonačelnik Grada Čakovec Stjepan Kovač i zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan.

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Kovač, pokloni za blagdane ne moraju biti samo slatkiši, važno je kod djece stvoriti naviku zdrave prehrane. – Ovakvim darivanjem tome pridonosimo, a nije zanemariva i promocija i pomoć našim proizvođačima jabuka. “Pozivam sve građane da kupuju domaće proizvode jer su zdravi, provjereni, a posredno na taj način potiču domaću proizvodnju i zapošljavanje svojih susjeda i prijatelja, rekao je Kovač.

Ukupno je podijeljeno 3.569 kilograma jabuka, od čega 2.425 kilograma u šest čakovečkih osnovnih škola te 1.144 kilograma u svim dječjim vrtićima na području grada. Jabuke je uz grad, donirala i tvrtka Agromeđimurje iz Čakovca. Gradonačelnik je sa zamjenicima obradovao i učenike 1. osnovne škole, a sveti Nikola je u prostorima čakovečke Gradske uprave darivao i djecu slabijeg imovinskog stanja s područja grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije