FOTO: Održan Poslovni uzlet Grada Čakovca

>> FOTO: Održan Poslovni uzlet Grada Čakovca

U organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Čakovca, a uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva poduzetništva i obrta, u četvrtak je u Scheierovoj zgradi održan Poslovni uzlet Grada Čakovca.

Poduzetnici s područja Grada Čakovca i Međimurja, te učenici Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca, dvoranu su ispunili do posljednjeg mjesta, a osim panel diskusije mogli su sudjelovati u nekoliko radionica. Osim predstavnika čakovečkih i međimurskih tvrtki, Grada Čakovca, Poslovnog dnevnika, javnih potpornih institucija, na Poslovnom uzletu bila je i pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar.

Kako je u uvodom govoru naglasio glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, ovo je bio posljednji uzlet od ukupno 23, manifestacija je u organizaciji Poslovnog dnevnika namijenjena promociji i edukaciji malih i srednjih poduzetnika. Naime, mali i srednji poduzetnici čine 99 posto svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, zapošljavaju 65 posto ukupno zaposlenih, a u BDP-u sudjeluju sa 50 posto. Upravo zato, rekao je važno ih je poticati na kreativno razmišljanje i inovacije.

S time se složio i gradonačelnik Stjepan Kovač, ističući da su mali i srednji poduzetnici najzaslužniji za uspjeh čakovečkog i međimurskog gospodarstva. “Živimo u izuzetno važnom razdoblju i izlazimo iz krize radeći zaokret. Važno je da zajedno s politikom i gospodarstvom stvorimo partnerstvo koje će rezultirati novim radnim mjestima. Današnja gospodarska dinamika izuzetno je brza i iziskuje implementaciju novih tehnologija.”, zaključio je dodavši da je riječ o ljudima koji itekako znaju poslovati i osmišljavati uspješne proizvode i usluge.

Pomoćnica ministra Zdenka Lončar, prisutne je pozvala na praćenje relevantnih informacija vezanih za kreditiranje i dostupna sredstva europskih fondova, kao i programa na razini HAMAG BICRO-a te ministarstva, Grada i Županije. Posebno se obraćajući sljedećim generacijama poduzetnika istaknula je potrebu proučavanja natječaja iz 2014. i aktualnih iz 2015. godine, jer su ključni za usvajanje projektne terminologije i metodologije. “Počnite se pripremati već sada, proučite očekivanja banaka i usvojite ono što traže, njihov način razmišljanja.”, rekla je Lončar.

Čakovec – poticajno okruženje za uspješan biznis bila je tema panel diskusije na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, direktorica prodaje “Geo-centar” d.o.o. Čakovec Verica Zalović, direktor “Centra energetske efikasnosti” d.o.o. Čakovec Aleksandar Markov, predsjednik Uprave “Tegre” d.d. Čakovec Ivan Kolarić i direktor “LM komunikacija” j.d.o.o. Čakovec Nikola Budiša, a koju je vodio glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Gradonačelnik je govorio o načinu na koji lokalna samouprava može pomoći poduzetnicima u realizaciji njihovih poslovnih ciljeva, a poduzetnici o svojim poslovnim putevima i iskustvima te izazovima s kojima se susreću u svom poslovanju. Nakon panel diskusije održane su radionice na temu EU fondova, digitalnog poslovanja, energetske učinkovitosti, konkurentnosti, brendiranja OPG-ova i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije