Grad Ludbreg zanimaju čakovečka iskustva sa sportskim objektima i ‘Štromčekom’

>> Grad Ludbreg zanimaju čakovečka iskustva sa sportskim objektima i “Štromčekom”

U ponedjeljak je u službenom posjetu Gradu Čakovcu i Gradskom poduzeću “Ekom” boravio ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Razlog posjeta bila su čakovečka iskustva na projektu električnih bicikala te na upravljanju sportskim objektima.

Naime, Grad Ludbreg iduće godine namjerava i na svom području uvesti električne bicikle. Kako je Čakovec bio jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji ih je počeo koristiti, naša iskustva su im vrlo važna. Kako je tom prilikom istaknuo gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, Čakovec je oduvijek bio grad koji prednjači u mnogočemu.

Ludbreg, iako nešto manji, također želi biti grad okrenut novim tehnologijama koje olakšavaju svakodnevni život te podižu kvalitetu života u zajednici. “Tvrtka “Ekom”, koja je u vlasništvu Grada Čakovca ima višegodišnje iskustvo u upravljanju sportskim objektima, a mi u Ludbregu smo u fazi pronalaženja najučinkovitijeg načina upravljanja našom sportskom infrastrukturom.”, rekao je, među ostalim Bilić.

Zanimljiva je i to da tvrtka “Ducati komponenti”, koja proizvodi električne bicikle ima sjedište u Ludbregu, a u pratnju gradonačelnika Ludbrega bio je i direktor Dražen Crnković. U razgovoru s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem, zamjenikom gradonačelnika Mariom Medvedom i direktorom GP “Ekom” Miodragom Novoselom, “pretresali” su naša iskustva, ali i uočene slabe točke projekta “Štromček”.

Prema riječima gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača, izuzetno je važno da gradovi s ovog područja međusobno surađuju. Zajedničkim snagama, razmjenom iskustava te poticanjem lokalnih gospodarstava, možemo mnogo učiniti na dobrobiti naših stanovnika. I Čakovec i Ludbreg su sredine koje se ubrzano razvijaju, poznate su po poduzetništvu te su otvorene prema novim stvarima.

“Ovaj sastanak bio je na tom tragu, te mi je drago što Ludbreg želi koristiti naša iskustva. Siguran sam da i oni nama, u nekim projektima mogu i žele pomoći.”, završio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije