Uskoro kreće gradnja kružnog toka na križanju prema Savskoj Vesi

Tijekom jučerašnjeg službenog posjeta Međimurskoj županije ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić sa predstavnicima Hrvatskih cesta, posjetio je i Čakovec, odnosno mjesto gdje bi uskoro trebala početi rekonstrukcija križanja.

Naime, pred završetkom je postupak ugovaranja poslova za radove na izgradnju kružnog toka križanju južne zaobilaznice Čakovca i Kalničke ulice.

Uz ministra, buduće gradilište obišli i član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković tevoditelj Hrvatskih cesta Poslovne jedinice Varaždin Stjepan Marković. Bila je to prilika da se javnosti predstavi taj projekt, te s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom porazgovara o investicijama u cestogradnju u narednom razdoblju.

Gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač rekao je da Grad Čakovec ima poprilično potreba za ulaganjem u cestovnu infrastrukturu. Posebno je važan kapitalni projekt sjeverna zaobilaznica grada, koja je u fazi projektiranja, a ukupno je vrijedna preko 200 milijuna kuna. Suradnju s Hrvatskim cestama ocijenio je dobrom te istaknuo da se rekonstrukcije raskršća u potpunosti financiraju iz proračuna Hrvatskih cesta.

Član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković rekao je u ova rekonstrukcija kao i ona na križanju prema Ivanovcu, gdje će se također graditi kružni tok, planirana u proračunu Hrvatskih cesta za ovu godinu. Prvo križanje je pred dobivanjem svih dozvola, a radovi započinju čim to bude moguće. Svako križanje stoji otprilike 2,1 milijun kuna.

Projekt novog raskršća predstavio je voditelj Poslovne jedinice Varaždin HC-a Stjepan Marković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije