Grad Čakovec: Još tjedan dana možete prijaviti projekte i programe

Srijeda, 7. listopada posljednji je dan kad udruge civilnog društva, ustanove, pravne i fizičke osobe mogu prijaviti projekte i programe za sufinanciranje iz Proračuna Grada Čakovca za 2016. godinu. Naime, početkom rujna Grad Čakovec raspisao je Javni poziv za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju potreba u društvenim djelatnostima u 2016. godine.

Pozivamo sve dosadašnje korisnike Gradskog proračuna, ali i sve udruge, ustanove, pravne i fizičke osobe koje smatraju da svojim projektom ili programom koji namjeravaju realizirati u sljedećoj kalendarskoj godini, zadovoljavaju interese građana Čakovca, da se javne na natječaj. Grad Čakovec za te namjenu u sljedećoj godini namjerava osigurati 1.800.000,00 kuna, a najveći iznos sufinanciranja po projektu ili programu iznosi 100.000,00 kuna.

Od ove godine na snazi je novi Zakon o udrugama, a tijekom proljeća Vlada je donijela Uredbu koja propisuje načine provođenja natječaja i dodjele proračunskih sredstava. Temeljem tih propisa, dogodine, osim u propisanim iznimkama, proračunska sredstva više se neće moći dodjeljivati mimo javnih natječaja.

Prijavitelji moraju voditi računa da je program ili projekt koji prijavljuju od interesa za građane Grada Čakovca, da su predali Izvješća o utrošenim sredstvima iz gradskog proračuna u ranijim razdobljima, te da nemaju nikakvih dugova prema državi. Također, bitno je i da imaju osigurane druge izvore financiranja.

Javni poziv objavljen je na internetskim stranicama Grada Čakovca (www.cakovec.hr), gdje je i dostupna sva potrebna dokumentacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije