FOTO: Počela nastava i za 2.747 čakovečkih osnovaca

>> FOTO: Počela nastava i za 2.747 čakovečkih osnovaca

Školsko zvono danas je ponovno zazvonilo i u šest osnovnih škola kojima je osnivač Grad Čakovec. Nakon ljetnih praznika, u čakovečke školske klupe sjelo je 2 tisuće i 747 osnovaca, što je za 35 više nego u prošloj školskoj godini.

Zaželjevši sretan povratak u školu i uspješnu školsku godinu svim osnovnicama s područja grada, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, na konferenciji za novinare održanoj u prostorima Osnovne škole Ivanovec, osvrnuo se na građevinske radove koji su tijekom ljeta obavljani u školama, ali i na sve ono što je Grad osigurao kako bi se nastava odvijala u što boljim uvjetima, a djeci i mladima stvorili preduvjeti za kvalitetni nastavak školovanja.

Među ostalim, nabavljene su tri pametne ploče, računalna oprema, obnovljene su neke učionice, popravljene fasade te stolarija.

“Grad Čakovec je našim svim osnovcima osigurao besplatne obveze udžbenike, sva djeca s teškoćama imaju pomoćnike u nastavi, osiguran je prijevoz učenika, a uskoro kreće i nastavak gradnje školske sportske dvorane u Ivanovcu.”, rekao je gradonačelnik Kovač te dodao da se u obrazovanje kontinuirano ulaže, kako bi se našim osnovnoškolcima omogućio visoki standard i kvalitetnije praćenje nastave.

U tijeku je javni natječaj za odabir izvođača na nastavku izgradnje školske sportske dvorane u ovoj školi, a ukoliko sve bude u redu, novi objekt bit će završen dogodine, istaknuo je Kovač.

Ravnateljica Osnovne škole Ivanovec Palmina Novak, rekla je da njena škola ove godine ima 230 učenika u 13 razrednih odjela, te da im izuzetno mnogo znači što je Grad Čakovec odlučio graditi školsku sportsku dvoranu. Ona će već iduće školske godine omogućiti normalno odvijanje nastave tjelesnog odgoja, koji sad, tijekom hladnih mjeseci, moraju obavljati u nekoliko stotina metara udaljenom Društvenom domu. Ovu školu, inače, osim ivanovečke djece, pohađaju i djeca iz Štefanca, ali i iz obližnjih općina.

Inače, Grad Čakovec osnivač je 1,. 2., 3. osnovne škole, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Kuršanec, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec te Umjetničke škole “Miroslava Magdalenić” Čakovec. Bez Umjetničke škole, ove je godine u čakovečke škole upisano 2.439 učenika u 149 razrednih odjela. Zanimljivo je da iz godine u godinu broj učenika koji pohađaju gradske škole, za razliku od ostalih sredina u Hrvatskoj, raste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije