Prvog dana Porcijunkulovog pada kiša, na sreću tu su šareni čakovečki kišobrani

Ni dosadna kiša koja je padala tijekom cijelog prijepodneva, nije spriječila posjetitelje čakovečkog proštenja, popularnog Porcijunkulovog, da prošeću središnjom čakovečkom ulicom i uživaju u šarenilu kišobrana, ali ponudi mnogobrojnih izlagača.

>>> Live prijenos: Porcijunkulovo 2015.

U šest dana trajanja manifestacije, Čakovčanima i svim posjetiteljima grada nudi se bogat i raznolik program. Izlagača je preko 230, a najavljeni izvođači jamstvo su da će ovogodišnje izdanje Porcijunkulova nadmašiti rekordno lanjsko.

Od danas, 30. srpnja do 4. kolovoza 2015. posjetitelji će moći uživati u iznimno bogatom programu 5 + 1, koji obuhvaća različite sadržaje, kako bi se zadovoljili ukusi brojnih posjetitelja, kojih je iz godine u godinu sve više.

Vjerski dio manifestacije obuhvaća trodnevnicu u čast Gospi od Anđela koju će predvoditi fra Zoran Bibić gvardijan iz Našica, kaže fra Željko Železnjak, gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana. Crkveno otvaranje manifestacije održat će se danas, četvrtak 30.srpnja na Franjevačkom trgu nakon svete mise u 18.30.

Središnju svetu misu koju će u nedjelju prenositi izravno i Hrvatska televizija predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Ono što je novitet ove godine je i zavjetna slika, poklon Zrinske garde koju će gardisti nositi na svečanoj procesiji u nedjelju od 9.30 sati.

Prvi koncert na čakovečkom Trgu Republike već je večeras (četvrtak) od 21 sat, kada će se predstaviti i sve posjetitelje zabavljati popularni Krunoslav Kićo Slabinac, uz tamburaški orkestar. U petak slijede Gibonni i Vlatko Stefanovski trio, u subotu klapa Rišpet, nedjelju Dražen Zečić, ponedjeljak Željko Joksimović i u utorak, posljednjeg dana Novi Fosili.

Posjetitelji će se svakodnevno moći zabavljati i na nekoj od šest pozornica u centru grada, već prema glazbenom ukusu i afinitetima, ali i moći i uživati u druženju i upoznavanju s raznim kućnim ljubimcima (egzotične zmije su već stigle u grad i nalaze se u sigurnosti terarija)

Zato nemojte dopustiti da vas preplaši nekoliko kapi kiše, dođite u Čakovec i u uživajte u svemu onomu što vam donosi ovogodišnje Porcijunkulovo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije