Ni kiša nije zaustavila odličnu Drobilicu Vida Baloga i Denisa Bašića

Atrij Starog grada Zrinskih u Čakovcu u subotu navečer ponovo je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Razlog tome bila je stand up komedija Drobilica, u kojoj su o svakodnevnim temama našeg društva uz mnoštvo satiričnih i duhovitih komentara progovorili glumac Vid Balog i imitator Denis Bašić, koji je već uobičajeno utjelovio plejadu poznatih nam ličnosti. Drobilica je jedna netipična predstava odnosno spoj stand upa, kabarea, satire i imitacije, kazao je uoči čakovečkog nastupa Vid Balog.

To je takšna forma de se vic na vic komentera ono kaj se denes nam Hrvotima, Podravcima ,Zagorcima , Međimurcima i ostalima događa, ističe Balog u svom prepoznatljivom kajkavskom slogu. Ovom predstavom Denis i ja želimo publici pokazati i ispričati što nam se zgodno, ali i nezgodno dogodilo. Sve to kroz jednu formu stand up komedije, odnosno to je ono da se čovek zdigne i počne prepovedati šalu na stvarnost štera je koli nas i da kroz takovu formu more prikazati da ima veselja i života i da se semu koli sebe nasmejati more.

O Vidu Balogu i samoj predstavi njegov kolega i mnogi se slažu najbolji hrvatski imitator Denis Bašić u svojem stilu kaže kako je prema Tomislavu Ančiću “velikom hrvatskom književniku”, upravo Balog “ajatolah” hrvatskog humora. U onom ipak malo ozbiljnijem tonu čuli smo kako je Drobilica sinergija Vidove komedije i Bašićeve uspješne imitacije.

– Na predstavi smo radili više od godinu i pol dana, i ovo je danas sukus našeg djelovanja, jedan “best of”, dakako s novim forama. Sve ovo je zapravo u sklopu, nastavlja Bašić, jedne velike svehrvatske akcije, humorom protiv recesije i depresije, jer gledamo koliko nas mediji, u kojima nažalost i sam često sudjelujem, obasipaju teškim, crnim i sumornim vijestima. Stoga smo i nas dvojica odlučili da se malo smijemo , zabavljamo i vratimo osmijeh na lice hrvatskih građana.

Da depresije nije bilo ni u tragovima čakovečke subotnje večeri dokaz je veliki aplauz mnogobrojne publike, koja se usprkos ljetnom pljusku (koji je na nekoliko minuta prekinuo predstavu) dobro zabavljala i sudjelovala u dobra dva sata drobljenja svega i svačega u interpretaciji odličnih Vida Baloga i Denisa Bašića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije