U Čakovcu počelo 12. “Ljeto u Gradu Zrinskih”

Od danas, petka 26. lipnja pa sve do do subote, 18. srpnja, u Čakovcu se održava festival “Ljeto u Gradu Zrinskih”. Ove godine program traje tjedan dana duže nego prijašnjih godina, a ukupno je organizirano preko dvadeset različitih programa, od koncerata, kazališnih predstava, stand up komedija, filmskih projekcija do raznih izložbi.

Programi će se održati u Atriju i Jezeru Starog grada, Južnom bedemu zidina Starog grada, Atriju Soho bara te u čakovečkoj zgradi Scheier, a u slučaju lošeg vremena ponuđeni su i zamjenski prostori. Uz to, nude se i glazbeni sadržaji u ugostiteljskim objektima. Ulaz na programe koji počinju u 21 sat za sve je posjetitelje besplatan.

12. po redu Ljeto u Gradu Zrinskih otvorio je prigodnim riječima Jurica Horvat predsjednik čakovečkog Gradskog vijeća, a prvi program koju su posjetitelji imali prilike vidjeti bila je kazališna predstava “Vjenčani list” Gradskog kazališta Požega.

Od kazališnih predstava, čakovečka publika moći će uživati u i novoj autorskoj predstavi Kerekesh teatra “Krtice”, nagrađenoj predstavi “Planet Arta” pod nazivom “Ritina škola”, te komediji Vida Baloga i Denisa Bašića “Drobilica”.

U ovogodišnjem programu predviđeni su i koncerti na kojima će nastupiti Elemental, Silente, ZZ kvartet, Ladarice i orkestar Lada te Mascara, a Ljeto završava 18. srpnja koncertom Partibrejkersa. Grad Čakovec je iz gradskog proračuna za ovogodišnje ” Ljeto u gradu Zrinskih” izdvojio 318 000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije