Rock se vratio u Čakovec: Fantastičan koncert Opće opasnosti

Sedam tisuća (možda čak i više) dobro raspoloženih ljudi i odličan bend recept su za svaki dobar koncert. Tako je bilo i večeras na čakovečkom Trgu republike na kojem je Opća opasnost odradila fantastičan rock koncert (nakon dužeg vremena Čakovec je to i zaslužio), koji nije pokvarila ni kiša.

Frontmen Pero Galić i dečki u dva i pol su sata odlične svirke još jednom podsjetili na svoje 23 godine stvaralaštva. Krenulo se s Tragovima, slijedile su Opća opasnost, To sam ja.…i ostali hitovi poput Uzalud sunce sja, pjesma kojom se Opća Opasnost 2009. vratila na hrvatsku rock scenu. Naravno da ni čakovečko koncert nije mogao bez hitova poput “Tvoje ime čuvam” koji je 2012. godine nagrađen Porinom u kategoriji “Hit godine”.

Uz dva bisa Čakovčani su čuli i legendarnu “Jednom kad noć”, stvar koja je zapravo na neki način i obilježila više od dvadeset godina rada i postojanja ovog, po mnogima najboljeg hrvatskog Hardrock benda.

S Perom Galićem ekskluzivno za eMeđimurje razgovarali smo uoči njihovog prvog nastupa na glavnoj čakovečkoj pozornici

eMeđimurje: Iako ste u Čakovcu gostovali prije par godina u jednom klubu, ovo je prvi nastup na glavnoj gradskoj pozornici

– Da, bilo je to u jednom manjem klubu, no, tu moram odmah reći da bi ako treba i svaki dan svirali takve klupske koncerte, ali ovo večeras nam je prvi veliki pravi koncert u Čakovcu kojem se izuzetno radujem, jer već smo se i pomalo zabrinuli kada će nam stići poziv iz ovog grada za koji smo čuli da su mnogi u njemu odradili odličnu svirku upravona pozornici na kojoj i mi večeras sviramo.

eMeđimurje: Postoji li kakva bojazan od prvog nastupa u nekom mjestu, u kojem niste do sada svirali na otvorenom, pa tako i u Čakovcu?

– Bilo je, moram priznati u onim godinama na početku i upitno, što će biti, kako će publika reagirati na nas. Ali danas razmišljamo na način, da smo u ovih dvadesetak godina stvorili pjesme koje bar netko sigurno zna. No, šalu na stranu, prošli smo jako puno mjesta gdje smo bili po prvi put, tako da više ne razmišljamo što će biti, nego kada. Tako vjerujem da će i u Čakovcu biti dobar koncert.

eMeđimurje: U posljednje vrijeme puno se radi, puno se svira?

– Za svakog je glazbenika vjerujem, najbolja opcija kada svira. Ono što je jedini problem u svemu tome je da se jako malo spava . Posljednjih godina proveli smo “na kotačima” i pozornicama puno dana, odnosno noći , tako da možda je premalo jedino sna. No, nismo mi jako stari, iako možda nekome izgledamo tako, ali još uvijek ipak uspijevamo sve to nekako posložiti. No, to je zapravo onaj ljetni dio godine, jer u zimskim danima ipak je puno manje nastupa pa uspijevamo to nekako kompenzirati sa svojim obiteljima, a na kraju krajeva ovo je posao kako i svaki drugi. Treba ići raditi, doći kući poslije posla, jedino što možda u ovom poslu malo više uživamo nego da se bavimo nečim drugim.

eMeđimurje: Dvije su zanimljive stvari vezane uz Opću opasnost, vi jedini imate registrirani fun klub i svoje pivo – Rocker

– Da, mi smo u Hrvata jedini bend koji je uspio realizirati priču s pivom, ali nismo mi to izmislili. Vani je to normalno, da svi oni veliki rock bendovi imaju svoje pivo. Recimo Kiss, pivovari je bilo drago kada su oni došli i zatražili da za njih radi pivo, odnosno pod njihovom etiketom. Ali kod nas kao i u mnogim stvarima ipak treba za nešto dobro malo duže. Mi smo recimo s pivovarama dogovarali više od dvije godine, da se barem započnu razgovori o nekakvom takvom projektu. No, danas je pivo Rocker u boci, ljudima se svidjela ideja, a na kraju krajeva svidjelo im se i pivo.

Kada pak je riječ o fun klubu, najodaniji i najvjerniji fanovi benda “Opća Opasnost”, na zajedničku inicijativu, sazvali su osnivačku skupštinu prije tri godine u Varaždinu i time jednoglasno donijeli odluku za osnivanjem Udruge “FAN CLUB OPĆA OPASNOST”. Udruga kao takva je službena (i za sada jedina) udruga nekog benda u Hrvatskoj.
Tu treba spomenuti da učlanjenje nije nešto previše strogo, ali da bi se postalo član, treba ipak nešto znati. Nije to recimo, Facebook stranica, pa da se logira bilo tko. Ovo je baš pravi fun klub sa sada već više od 80.000 članova. Zato se ne bojim što će biti večeras i u Čakovcu, jer znamo da u ovom gradu imamo mnoge obožavatelje koji su članovi, upravo fun kluba Opće opasnosti.



Na kraju, jedino što možemo reći nakon koncerta Opće opasnosti na pozornici čakovečkog Trga Republike je, ponovilo se što prije !

>>> Više fotografija s koncerta Opće opasnosti pronađite u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije