Čakovečka tvrtka zaposlila mlade preko mjera ministarstva

>> Gradonačelnik Kovač s ministrom Mrsićem razgovarao o zapošljavanju

U sklopu današnjeg boravka u Međimurju, ministar rada i socijalnog sustava dr. sc. Mirando Mrsić posjetio je i čakovečku tvrtku PPM d.o.o. koja proizvodi rezne alate, a u kojoj rade nekoliko mladih zaposlenih preko mjera ministarstva.

Riječ je o tvrtki koja postoji preko 20 godina, zapošljava 25 radnika, a najveći dio svoje proizvodnje izvoze na zapadna tržišta. Imaju planove za daljnje širenje poslove i proizvodnje, planiraju graditi novi pogon. Direktor Vjeran Panić i vlasnik Rudolf Panić, ministra su proveli kroz proizvodnje pogone, zahvalili su mu se na posjeti, rekavši da od države očekuju poticaje, kako kod praćenja investicija, tako i kod poticanja zapošljavanja.

Ministar je naglasio da bi htio da ima još tvrtki poputo ove, koje proizvode, razvijaju se i zapošljavaju mlade. Upravo za takve slučajeve osmišljeni su programi poticanja zapošljavanja, rekao je ministar Mrsić.

Inače, ministar rada i socijalnog sustava nakon posjeta zadržao se na kraćem sastanku s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem. Razgovaralo se o novim mjerama zapošljavanja koje će implementirati ovo ministarstvo.

“Posebno nas zanimaju mjere koje su usmjerene prema poticanju zapošljavanja kod obrtnika i malih poduzetnika te zapošljavanja mladih i dugotrajno nezaposlenih osoba.”, istaknuo je gradonačelnik Kovač, rekavši da na području Čakovca ima mnogo tvrtki koje bi proširile proizvodnju i zapošljavale, a poticajne mjere poput ovih, znatno bi im smanjile poslovne rizike.

“Od toga svi imamo koristi, od novozaposlenih, preko poduzeća pa sve do države.”, završio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije