Revija filmova u Čakovcu: U tri dana šest filmova za djecu i mlade

>> Revija filmova u Čakovcu: U tri dana šest filmova za djecu i mlade

Od ponedjeljka do srijede u Čakovcu se održava 3. Međunarodna revija filmova za djecu i mlade. Riječ je o tradicionalnoj smotri kojom čakovečki Centar za kulturu želi djeci i mladima prikazati produkciju dječjih filmova europskih kinematografija koju nemaju tako često prilike vidjeti u kinima i na televiziji.

Uz predstavnike veleposlanstava Norveške, Švedske i Španjolske, smortu je otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Najmlađi Čakovčani imat će prilike vidjeti šest filmova iz Norveške, Njemačke, Švedske, Španjolske, Hrvatske te jednu belgijsko – francusku koprodukciju. Neki od filmova snimljeni su prema književnom predlošku, a svi se bave odrastanjem i današnjim svijetom iz dječje perspektive.

Otvarajući festival, gradonačelnik Grada Čakovca istaknuo je da je Čakovec još jednom pokazao da je istinski prijatelj djece. “Kao prvo, prikazujući filmove europskih kinematografija, djeci otvaramo neke nove vidike, pokazujemo im kako se sa problemima nose njihovi vršnjaci iz drugih zemalja. Drugo, Čakovec je na listi gradova koji imaju filmski festival, što nije mala stvar, jer tako odgajamo filmsku publiku, ali i nove generacije.”, rekao je Kovač.

Osim gradonačelnika Kovača, na otvaranju su bili i zamjenik veleposlanika Kraljevine Švedske Dario Jović, predstavnici veleposlanstva Kraljevine Španjolske i Kraljevine Norveške.

Inače, Čakovec je jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji je zadržao filmsku publiku te naviku odlaska u kino. To neprekidno traje već stotinu godina, a prepuna dvorana Centra za kulturu, kakva je bila u ponedjeljak prijepodne, najbolji je pokazatelj da će tako i ostati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije