Domaće jabuke za čakovečke klince prvi korak prema “zdravom gradu”

>> Domaće jabuke za čakovečke klince prvi korak prema “zdravom gradu”

Danas je u prostorima čakovečke II. osnovne škole u Čakovcu krenula akcija kojom će se ovih dana učenicima čakovečkih osnovnih škola te dječjih vrtića s područja Grada Čakovca pokloniti po kilogram domaćih međimurskih jabuka. Prve jabuke učenicima je podijelio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač uz pomoć svojih zamjenika Maria Medveda i Romana Bogdana.

O samoj ideji i cilju ovog projekta Kovač je kazao kako se u razgovoru s domaćim proizvođačima jabuka došlo do zaključka da s obzirom na dosta teški plasman njihovog proizvoda na tržište donijela odluka da se i njima pomogne na ovaj način. Tako je Grad Čakovec kupio za svako dijete iz gradskih škola po kilogram domaćih, zdravih i svježih jabuka, koje su im podijeljene u ovo pred blagdansko vrijeme darivanja.

Ovo je samo prvi korak u projektu kojim će se stvoriti “zdravi grad”, kazao je Kovač o ovoj akciji. Naime, na području grada uskoro kreće s radom jedna ekipa liječnika koji će voditi posebnu brigu o zdravlju i hrani, prije svega djece vrtićke i osnovnoškolske dobi. Ovim projektom u planu je i promijeniti način prehrane u školama i vrtićima kako bi ona bila nutricionistički ispravna, a uz to će se još više poticati mlade na kretanje kroz čitavu godinu, a ne samo u određenim akcijama.

Ovo je prvi korak na putu prema zdravijoj prehrani čime će, nada se gradonačelnik, odzvoniti eri pretjeranog konzumiranja slatkiša i neke druge ne previše zdrave hrane u svim vrtićima i školama.

Sve to za sada na području Grada Čakovca, koji je ukupno, za svu djecu, onu u školama i vrtićima osigurao 3600 kilograma jabuka, kupljenih kog domaćeg proizvođača, čakovečkog Agromeđimurja d.d.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije