Na “Čakoland” došao i Sveti Nikola

>> Na “Čakoland” došao i Sveti Nikola

I druga subota u sklopu “Adventa u gradu Zrinskih” obilovala je događajima i programima, ponajprije za one najmlađe. Kako i ne bi, kad se poklapala sa 6. prosincom, blagdanom svetog Nikole!

>>> Pogledajte veliku fotogaleriju

Nastavljajući višegodišnju tradiciju u članovi “Društva naša djeca” Čakovec, i ove godine održali su Čakolend. U prepunoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu u zanimljivom programu, djeca iz vrtića “Loptica”, “Bambi”, “Žibeki”, “Cvrčak”, “Stonoga”, osnovne škole Belica – Gardinovec, Čakovečke mažoretkinje, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i članice Plesnog centara Livi Čakovec dočekali su današnjeg glavnog gosta – svetog Nikolu.

Kišno i prohladno vrijeme nije spriječilo brojne Čakovčane i posjetitelje grada da prošeću i uživaju u adventskom ugođaju i programu koji je organizirala Turistička zajednica Grada Čakovca.

U “snježnoj kugli” na početku Ulice Kralja Tomislava plesni studio Vivona Čakovec i njihovi gosti iz Plesno-manekenskog studia “Leona” okupljenima su pokazali svoja umijeća.

Najmlađi su uživali u uprizorenju Isusova rođenja u izvedbi mladih Zajednice “Cenacolo” iz Varaždina, u drugoj “snježnoj kugli” na Franjevačkom trgu. Naravno, glavna zvijezda prijepodneva bio je Sv. Nikola, a oni dobri s njim su se mogli fotografirati.

Navečer slijedi paljenje druge svijeće na adventskom vijencu, te svete mise po crkvama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije