Čakovec: Rješava se dugogodišnji problem odvodnje oborinskih voda

Na inicijativu Grada Čakovca za konačnim rješavanjem višegodišnjeg problema odvodnje oborinskih voda s područja mjesnih odbora sjevernog dijela grada, u četvrtak je u gradskoj vijećnici održan sastanak na kojem su bili zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, direktor Hrvatskih voda VGO Varaždin Leonard Sekovanić, voditelj Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda Čakovec Ivica Mustač, predsjednici Mjesnih odbora Mihovljan, Novo Selo Rok, Krištanovec, Mačkovec, Slemenice i Žiškovec te pročelnik UO za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca Dražen Barić.

Kako je u uvodnom dijelu naglasio zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, odvodnja oborinskih voda s ovog područja višegodišnji je problem, dodatno naglašen rekordnim oborinama u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Kako bi se smanjile štete koje imaju građani i javna imovina, ali i riješio ovaj problem, nastojat ćemo da se međusobnim dogovorom pronađe rješenje, ali i izvori financiranja.”, rekao je zamjenik Medved i dodao da je “u Proračunu Grada Čakovca za 2015. godinu predvidjeli smo 300.000,00 kuna, a računamo i na sufinanciranje Hrvatskih voda.”

Direktor VGO Varaždin Leonard Sekovanić pozdravio je ovu inicijativu Grada Čakovca, naglasivši da je svima u interesu da se odvodnja s ovog područja dugoročno riješi. Obećao je da će u okviru svojih ovlasti i zakonskih mogućnosti izaći u susret te da će Hrvatske vode sigurno biti sufinancijer.

U tijeku je izrada idejnog projekta što bi trebalo biti gotovo u iduća dva mjeseca, slijedi usklađenje s Mjesnim odborima, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dogovor o sufinanciranju te realizacija. Ukoliko sve bude išlo bez većih zastoja, radovi bi trebali startati s početkom iduće građevinske sezone.

Omjer sufinanciranja dogovorit će se nakon izrade idejnog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije