FOTO: Čakovcem prošao vodeni val, stanje se normalizira

>> FOTO: Čakovcem prošao vodeni val, stanje se normalizira

U subotu i nedjelju ujutro na širem području Čakovca palo je 890 mm kiše po četvornom metru. Nove količine oborina stvorile su probleme i na čakovečkom području no do kasnih prijepodnevnih sati, stanje je normalizirano.

Od ranog jutra gradske službe, Javna Vatrogasna postrojba Grada Čakovca i Dobrovoljna vatrogasna društva su na terenu, te nastoje što brže sanirati posljedice rekordnih vodostaja i količina oborina. Lokacije na kojima je voda stvarala najviše problema obišli su i gradski dužnosnici.

Gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved, koji je ujedno i načelnik Stožera službe zaštite i spašavanja Grada Čakovca, održali su sastanak sa glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH Slavkom Tucakovićem na kojem su ga upoznali sa situacijom na čakovečkom području. Kovač i Medved posjetili su i područje Općine Nedelišće, gdje je visoka razina Trnave prouzročila mnogo štete.

Glavni zapovjednik se kasnije u prostorima Javne vatrogasne postrojbe u Čakovcu sastao sa čelnim ljudima Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije te županom Matijom Posavecem.

Što se tiče područja Grada, za razliku od prethodnog dana, u nedjelju nije bilo zatvorenih prometnica, a stanje su u Žiškovcu, Slemenicama, Krištanovcu i Novom Selu Rok normalizirao. Visoke razine podzemnih voda i dalje poplavljuju podrume, posebno u dijelu grada u blizini korita Trnave. Vodostaj Trnave je u prijepodnevnim satima dosegnuo maksimum, te se na čakovečkom području počeo smanjivati.

Ukoliko ne bude novih oborina, stanje bi se trebalo normalizirati. Vatrogasci su i dalje na terenu, pomažu građanima na ispumpavanju vode iz podruma, a sve službe su i dalje u pripravnosti. Također, vatrogasci iz čakovečkih dobrovoljni vatrogasnih društava pomažu i svim susjednim općinama, koje su pogođene poplavama, posebice Pribislavcu i Maloj Subotici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije