FOTO: Poplave i na području Grada Čakovca

>> FOTO: Poplave i na području Grada Čakovca

Velika količina oborina koja je pala proteklih dana, a posebice u noći s petka na subotu, i na području Grada Čakovca prouzročila je probleme sa poplavama. U mnogim dijelovima grada poplavljeni su podrumi, a tijekom noći zbog vode koja se prelijevala preko prometnica, neke ceste bile su zatvorene.

Područja koja su imala problema s vodom, u subotu ujutro i prijepodne obišao je načelnik stožera Službe zaštite i spašavanja Grada Čakovca, zamjenik gradonačelnika Mario Medved. Najteža situacija bila je u Slemenicama, gdje odvodni kanal nije mogao prihvatiti ogromne količine vode koje su se slijevale s brijega, te je poplavljeno nekoliko kuća.

Na tom mjestu gradili su se zečji nasipi. Voda je u kuće išla i u Žiškovcu, Krištanovcu i Novom Selu Rok. Do podneva situacija je normalizirana, no za tako velike količine vode trebat će nekoliko dana da se u potpunosti povuku.

Nadležne gradske službe, Javna vatrogasna postrojba Grada Čakovca i dobrovoljna vatrogasna društva s područja Grada od noćnih sati su na nogama te se trude svima pomoći. Kako doznajemo, JVP je samo tijekom noći i jutra imao preko 250 poziva za intervencijama.

Kako se za nedjelju, ponedjeljak i utorak najavljuju nove oborine, za očekivati je da će se još mnogo puta intervenirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije