Uz vatromet i koncert Severine Porcijunkulovo i službeno otvoreno

>> Uz vatromet i koncert Severine Porcijunkulovo i službeno otvoreno

Porcijunkulovo je službeno otvoreno u četvrtak navečer u atriju Starog grada Zrinskih. Pred brojnim uzvanicima, među kojima su bili i potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec i međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač kratkim je govorom otvorio jubilarnu 50. manifestaciju.

>>> VELIKA GALERIJA: Koncert Severine za prvi dan Porcijunkulovog 2014.

– Sve je nekako vezano uz broj pet, pa vjerujem da će i ova manifestacija proći ocjenom pet, istaknuo je Kovač, počevši od ulice kralja Tomislava koja se pretvorila u Ulicu kišobrana, koja fascinira sve posjetitelje i ne samo iz Međimurja već i ostalih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Naime, jedini grad koji je imao nešto slično je Lisabon sa svojih  tisuću kišobrana, koliko ih je ovih dana i u Čakovcu.

S obzirom da ove godine slavimo pedesetu obljetnicu čakovečkog proštenja, potrudili smo se da pripremimo jedan bogati program u kojem će svaki posjetitelj uspjeti pronaći nešto za sebe da doživi Porcijunkulovo u najboljem svjetlu, kazao je gradonačelnik Kovač.

Ove godine je organizaciji ove popularne manifestacije pristupljeno na jedan dinamičniji način, gdje su događaji kroz pet dana održavanja razvrstani po cijelom gradu, koji je cijeli postao praktično jedna velika pozornica.

Severina je i ovaj put bila jedinstvena i nezaboravna

Nakon što je nevrijeme u srijedu na trenutak zaustavilo  Porcijunkulovo u gradu, u četvrtak je atmosfera u centru Čakovca dovedena do usijanja na koncertu jedne od najvećih domaćih zvijezdi, Severine.

Nekoliko tisuća obožavatelja splitske dive okupilo se  na Trgu Republike i ispunilo okolne  ulice  želeći vidjeti i čuti hitove kao što su Brad Pitt, Italiana, Uzbuna, ali i brojne stare hitove koje je publika, posebice oni najmlađi glasno pjevala s njom.

Nakon bogatog vatrometa koji je rasvijetlio nebo nad gradom, kombinirajući pjesme laganijeg i bržeg ritma, Severina je pokazala da zna recept za dobru zabavu, a tijekom koncerta, nije krila oduševljenje čakovečkom publikom.

– Jako vas volim kazala je Severina i zahvalila ponajprije onima koji su je pozvali na ovogodišnju proslavu Porcijunkule i noć za pamćenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije