Koncertom grupe Let 3 u subotu završava Ljeto u gradu Zrinskih

Posljednjeg dana, u subotu, 12. srpnja u jezeru Staroga grada Zrinskih s početkom u 21 sat koncert će održati legendarni, beskompromisni, neponovljivi i ludi do bola – LET 3. Od 1987. godine naovamo Let 3 su se uspjeli nametnuti ne samo kao zaštitni znak grada Rijeke nego pridobiti i mnoštvo poklonika u više država regije. Krug štovatelja neprestano se širi, a glazbena javnost je odavno postala svjesna da Let 3 nisu samo bizarni i bučni čudaci, nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava.

Nakon početne fascinacije onime u čemu je Let 3 doista neponovljiv (fantastičan image i sceničnost), postajale su vidljivije i ostale kvalitete sastava – izuzetni tekstovi, uvijek perfektan izvođački nivo (u prvom redu frontmana i pjevača Zorana Prodanovića Prlje i suborca mu Damira Martinovića Mrleta), dramaturška i stilska dorađenost koncerata i javnih istupa općenito, glazbena specifičnost razvijena do izuzetne rafiniranosti koja je uvijek praćena specifičnim humorom i osjećajem za bizarno.

Let 3 nikada nisu parodirali, komentirali ili negirali, bilo svoj glazbeni, bilo socijalni ili politički okoliš, kao što mu nisu ni povlađivali. Nakon mnogobrojnih albuma, Porina, Crnih mačaka i inih nagrada, Let 3 i nadalje na koncertima žestoko praše vođeni neukrotivom energijom i prava su atrakcija za sve okorjele rokere, stare i mlade. U očekivanju jubilarnog albuma evo što je Mrle izjavio uoči jednog od posljednjih nastupa:

“Koncepcija ovog koncerta je biti potpuno prazne glave i tijela, tako da je nemoguće na bilo koji način utjecati na nas, u smislu manipuliranja nepoželjnim političkim, vjerskim, brzopoteznim, brzopletim, elektrodistribucijskim, telekomunikacijskim i sveopće negativnim energijama, a isto očekujemo od publike”.

Podržimo njihovu koncertkoncepciju i poklonimo im se u subotu u jezeru Staroga grada Zrinskih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije