Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Nagradnim natječajem za djecu te koncertima zaključeno ovogodišnje 'Antunovsko proštenje'
Grad Čakovec

čakovečki Jug

FOTO Nagradnim natječajem za djecu te koncertima zaključeno ovogodišnje 'Antunovsko proštenje'

U organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca te u suradnji s Gradom Čakovcem i župom sv. Antuna Padovanskog Čakovec i ove je godine održana događanjima bogata manifestacija „Antunovsko proštenje” na jugu Čakovca

Od 10. do 13. lipnja čakovečki Jug posjetio je velik broj Čakovčana, Međimuraca i gostiju, a uz duhovni, pritom su mogli biti dio i kulturnog, glazbenog, literarnog i zabavnog programa, uživati u tradicionalnom lunaparku, štandovima, prezentaciji OPG-ova i drugom, uz zanimljiv sadržaj za sve uzraste.

Uz raznolike žanrove glazbe pritom su koncertima ovogodišnje Antunovo zatvorili Mješoviti zbor Eliam kao dio projekta skladanja i izvođenja nove duhovne kršćanske glazbe na hrvatskom jeziku te dobro poznati Dixieland band Čakovec koji od 1998. godine publici diljem Hrvatske i šire donosi glazbu s početka dvadesetog stoljeća.

Nagradnim natječajem za djecu te koncertima zaključeno ovogodišnje 'Antunovsko proštenje' Fotogalerija

Blagdan sv. Antuna bio je prilika da se dodjele i nagrade u okviru IV. Susreta duhovnog dječjeg stvaralaštva „Cvjetići sv. Antuna“. Tema natječaja bila je „Blažena Djevica Marija – naša nebeska Majka“, a nagrađeni u crkvi sv. Antuna Padovanskog izabrani su kao najuspješniji u kategorijama literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole uz zadanu tematiku. Ove je godine sudjelovalo je više od 120 djece.

Spomenimo kako su Antunovskim proštenjem počela ljetna događanja na čakovečkom području koja su uvertira za Porcijunkulovo, najveću međimursku kulturno – turističku manifestaciju.

Najnovije

Reci što misliš!