DAN DRŽAVNOSTI

ČESTITKA GRADONAČELNICE Ljerka Cividini: ‘Danas slavimo naše ljude i naše zajedništvo’

Budimo ponosni na sve što smo kao grad postigli te kao građani zadovoljni svojim doprinosom. Budimo otvoreni, ukažimo na ono što ne valja, dajmo podršku onome što je dobro

U povodu Dana državnosti 30. svibnja, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:

‘Poštovane sugrađanke i sugrađani! Dan državnosti dan je ponosa, simbol uspostave hrvatske državnosti, dan kada slavimo samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske. 
Mi Međimurci i Čakovčani u svojoj smo povijesti imali uspone i padove, ali pokazali smo da iz vlastitih neuspjeh-a znamo učiti. Naučili smo da postoje trenuci u kojima morate potegnuti sami te zbog konačnog cilja zaboraviti međusobne razlike.

Zahvaljujući tome, Hrvatska je uspjela izboriti nacionalnu nezavisnost, a Međimurje kao sastavni dio domovine, postati njegova fizička i simbolička poveznica s razvijenim dijelom Europe. Stoga danas slavimo i sjećamo se svega onoga što je naš kraj učinilo jednom od najproduktivnijih i na mnogo polja ponajboljih regija Lijepe Naše, a slavimo i naše ljude, naše zajedništvo u svakom tom teškom trenutku. 

Posebno se prisjećamo onih koji su kroz povijest gradili kraj u kojem smo danas, kojeg zajedno razvijamo i pripremamo za generacije koje dolaze. Upravo su nam svi oni omogućili slobodu i vlastitu zemlju, što je potvrđeno konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. 

Budimo ponosni na sve što smo kao grad postigli te kao građani zadovoljni svojim doprinosom. Budimo otvoreni, ukažimo na ono što ne valja, dajmo podršku onome što je dobro. Želim zajedno s vama graditi grad u kojem će se razmotriti svaki prijedlog i ideja, u kojem će svatko imati priliku reći što želi i misli, u kojem će svi moći sudjelovati u formiranju konačne odluke. Samo tako veliki datumi naše povijesti i borba za njihovo ostvarenje imaju svoj puni smisao.

Svim Čakovčankama i Čakovčanima te Međimurkama i Međimurcima u ime Grada Čakovca, svojih suradnika i svoje osobno, čestitam najveći hrvatski praznik – Dan državnosti.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije