PETI GRAD U HRVATSKOJ

POPULARAN I EKONOMIČAN JAVNI PRIJEVOZ U Čakovec stigli električni romobili!

U Čakovcu će, za početak, na osam lokacija biti dostupno 150 e-romobila, a usluga kratkoročnog najma vrši se putem mobilne aplikacije

Čakovec se od danas pridružuje popisu gradova koji svojim građanima nude uslugu korištenja električnih romobila. Na čakovečkom jugu danas su prvi e-romobile isprobali učenici II. osnovne škole Čakovec i članovi Savjeta mladih Grada Čakovca, u društvu gradonačelnice Ljerke Cividini koja je istaknula kako će ovaj ekonomičan i sve popularniji način prijevoza doprinijeti smanjenju prometnih gužvi i brojnosti automobila u samom središtu grada.

>> U Čakovec stigli električni romobili!

– Kroz promicanje novih načina kretanja, želimo doprinijeti i razvoju svijesti o zaštiti okoliša kod Čakovčana, naravno, uz poštivanje prometnih pravila, istaknula je gradonačelnica Cividini, podsjetivši da su se prošlog petka na čakovečke ulice vratili i električni bicikli ‘Štromčeki’.

U Čakovcu će, za početak, na osam lokacija (radi se na devetoj) biti dostupno 150 e-romobila, a s vremenom će se područje proširivati. Usluga kratkoročnog najma vrši se putem mobilne aplikacije, a Čakovec je peti grad u Hrvatskoj u kojem je uvedena, nakon Varaždina, Rijeke, Osijeka i Vinkovaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije