Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Iz Čakovca na izlet po Međimurju krenula djeca i roditelji iz Ukrajine
Grad Čakovec

Uz kampanju 'Hrvatska volontira'

FOTO Iz Čakovca na izlet po Međimurju krenula djeca i roditelji iz Ukrajine

Izletu se pridružilo 40-tak djece i roditelja iz Ukrajine te desetak volontera iz Odreda izviđača „SIRIUS“ te Crvenog križa Čakovec

U sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira i projekta „Upoznajmo novi zavičaj“, Odred izviđača “SIRIUS” proveo je novu aktivnost. Pritom je djecu izbjeglice iz Ukrajine i njihove roditelje poveo na izlet Međimurskom županijom.

Izletu se pridružilo 40-tak djece i roditelja iz Ukrajine te desetak volontera iz Odreda izviđača „SIRIUS“ te Crvenog križa Čakovec, na čelu sa starješinom logorovanja Rokom Ramešom, a sve sudionike ispratila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Iz Čakovca na izlet po Međimurju krenula djeca i roditelji iz Ukrajine Fotogalerija

Ciljevi projekta bili su upoznavanje raseljene djece i njihovih roditelja sa svojim novim zavičajem, socijalizacija djece iz Ukrajine i prilagođavanje na nove krajeve, uvjete života i prijatelje, uključivanje širokog skupa volontera u aktivnosti projekta (volonteri izviđači, volonteri iz Crvenog križa...) te ekološko-edukativna edukacija.

Aktivnost je krenula iz Čakovca, posjetom mlina na rijeci Muri u Žabniku gdje su se svi sudionici mogli provozati skelom te probati tradicionalnu međimursku gibanicu. Nakon posjeta mlinu sljedeće odredište bilo je šetalište Fusek u Murskom Središću gdje ih je pozdravio gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Za sve sudionike organiziran je ručak na natjecanju u kuhanju gulaša, nakon čega su prošetali šetnicom do centra Murskog Središća odakle se autobusom krenulo prema Peklenici i Spomen parku naftaša. Posjetili su i muzej „Med dvema vodami“ u Križovcu, a aktivnosti završili na igralištu i livadama pored ribnjaka ŠRD „Mura“ Mursko Središće gdje su se održale razne igre koje su za djecu pripremili mladi voditelji Odreda izviđača „SIRIUS“ iz Varaždina i Čakovca.

Projekt „Upoznajmo novi zavičaj“ sufinancira Zaklada izviđačkog prijateljstva, a samo provođenje podržali su Gradsko društvo Crvenog križa grada Čakovca, Grad Čakovec, Grad Mursko Središće, Turistička zajednica Sveti Martin na Muri te Javna ustanova Međimurska priroda.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video