SEDMA SJEDNICA

GRADSKO VIJEĆE ČAKOVCA O čemu će vijećnici odlučivati na današnjoj sjednici u Novom Selu Rok?

Na samom početku, izvješće o polugodišnjem radu iznijet će gradonačelnica Ljerka Cividini

U društvenom domu u Novom Selu Rok održava se sedma po redu sjednica Gradskog vijeća Čakovca, a na dnevnom redu je 22 točaka. Na samom početku, izvješće o polugodišnjem radu iznijet će gradonačelnica Ljerka Cividini.

– To je razdoblje od samog početka mandata i preuzimanja vlasti. Očekivali smo svašta, a to nas je i dočekalo. Prionuli smo poslu, prvo smo odradili rebalans i korekcije proračuna za 2021. godinu. Neke stvari su se promijenile, na nekima još moramo raditi. Nemamo čarobni štapić i ne može se preko noći ali mislim da se neki pomaci prema boljem gospodarenju vide u samom Gradu i gradskom proračunu. Prioritet je bio da se gradski proračun dovede do likvidnosti i normalnog funkcioniranja. Nažalost, mi smo tek u ožujku 2022. godine uspjeli izvršiti svoje obveze i prema sportskim udrugama i kulturnim udrugama.

Proračun za 2022. godinu puno je realniji, možda ne na sreću svih korisnika ali mislim da će biti zadovoljniji s obzirom na rokove isplate. Uspjeli smo riješiti većinu dobavljača u terminima koji bi mogli biti na njihovo zadovoljstvo, jer smo potraživanja s obzirom na poček smanjili. Preuzimanjem vlasti ta su čekanja bila i do 365 dana, danas smo to sveli sveli smo na 60-tak dana, što je po zakonu i realno provedivo, pojasnila je gradonačelnica Cividini.

U proračunu za 2022. godinu osigurano je i pola milijuna kuna za poticaje za kupnju nekretnina na području čakovečkih mjesnih odbora, o kojoj će danas odlučivati gradski vijećnici, kao i o dopunama Odluke o demografskim mjerama kojima će se od iduće nastavne godine odobriti pravo na sufinanciranje i financiranje školske užine u osnovnim školama za obitelji s više djece.

Na dnevnom redu je i odluka o suglasnosti za proširenje djelatnosti Dječjeg vrtića Cipelica na novu lokaciju u Slemenicama gdje će se formirati dvije nove jasličke skupine, a na poticaj Savjeta mladih Grada Čakovca, uvodi se i novo javno priznanje posvećeno mladim osobama do 30 godina, koje će nositi ime Adama Zrinskog, sina Nikole Zrinskog VII.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije