POSTIGLI POVIJESNI REZULAT

ONI SU NAJBOLJI Državni prvaci u kuglanju Denis Košak i Franjo Gosarić na prijemu kod čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini

Čakovečki kuglači na nastupu početkom godine postigli su povijesne uspjehe za svoj klub, ali i međimursko kuglanje uopće

Denis Košak, dvostruki seniorski prvak Hrvatske i Franjo Gosarić, seniorski prvak Hrvatske u tandemu s Košakom, ujedno prvaci Međimurja u paru te Zoran Jagić, tajnik Kuglačkog kluba “Željezničar” Čakovec i Glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza, svojim su se vrhunskim rezultatima pohvalili na prigodnom prijemu kod gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini.

Čakovečki kuglači na nastupu početkom godine postigli su povijesne uspjehe za svoj klub, ali i međimursko kuglanje uopće. Tako je Denis postao prvi međimurski kuglač koji je uzeo titulu pojedinačnog seniorskog prvaka Hrvatske i dan kasnije zajedno s partnerom Gosarićem postao seniorski prvak Hrvatske u tandemu. S ponosom su naglasili kako su na tom putu pritom svladali i profesionalce, hrvatske reprezentativce, što dovoljno govori o kvaliteti kluba i ekipe koja trenira dva puta tjedno.

Čakovečki klub “Željezničar” godinama se natječe u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi te je iz sezone u sezonu sve bolji i prepoznatljiviji u hrvatskim okvirima, u ovom trenutku je najuspješniji kuglački klub iz Međimurja.

Gradonačelnica je iskoristila priliku da čestita članovima jednog od tri čakovečka kuglačka kluba, uz “Zanatliju” i “Prosvjetar”, na novim vrhunskim rezultatima kojima su bez sumnje zadužili čakovečki i međimurski sport, ali ga i uspješno promovirali. Ponosna što su povijesni rezultati čakovečkog kuglanja ostvareni u godini kada Međimurje nosi titulu Europske regije sporta, ali i nakon što je 2020. titulu Europskog grada sporta nosio upravo Čakovec, s tajnikom i sportašima dotakla se teme povijesti kuglanja, ali i uvjeta koje kuglači imaju u Međimurju.

Tako je istaknuto kako je kuglanje najstariji sport koji se organizirano igra u Čakovcu, i to od 1886. godine, ali i kako su obnovom kuglane na SRC “Mladost” stvoreni preduvjeti za odlične rezultate današnje te budućih generacija kuglača. Pritom su pozvali sve zainteresirane da se uključe kako u gradske ljetne i zimske sportske kampove, tako i u rad čakovečkog prvoligaša. 

Najnovije