GRADSKI BAZENI MARIJA RUŽIĆ

GOTOV REDOVNI REMONT Unutarnji bazeni otvoreni za kupanje, vanjski će biti spremni do ljeta

Nakon 22. redovnog remonta Gradskih bazena Marija Ružić Čakovec, građani se od danas ponovo mogu kupati u unutarnjim bazenima, dok će na izgradnji vanjskih radovi biti gotovi do kraja godine i za kupače će biti spremni za iduću sezonu

Novosti su na današnjoj konferenciji za medije predstavili čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, direktor Gradskog poduzeća ‘EKOM’ Miodrag Novosel i nadzorni inženjer radova na izgradnji vanjskih bazena Rok Magdalenić.

Remontom kao sveobuhvatnim zahvatom na cijeloj građevini i svim sustavima odrađeni su svi planirani radovi, a posebna je pažnja posvećena klimatizacijskom sustavu.

– S obzirom na pandemiju koronavirusa, zamijenjeni su svi filteri koje inače mijenjamo svake dvije godine, ali smo ih, nakon prošle godine, zamijenili ponovo. Napravljena je i dezinfekcija i dezinsekcija svih klimatizacijskih kanala, a tijekom remonta izvedeni su i radovi na spajanju instalacija vanjskih bazena s onima u postojećem postrojenju, kako bi kasnije bilo što manje zastoja, pojasnio je direktor Novosel.

>> GOTOV REDOVNI REMONT Unutarnji bazeni otvoreni za kupanje, vanjski će biti spremni do ljeta

O radovima na izgradnji dugoočekivanih vanjskih bazena izvijestio je nadzorni inženjer Rok Magdalenić, istaknuvši kako se trenutno završavaju armirano-betonski radovi i u tijeku je priprema za završetak instalacija na ulaznome kompleksu.

– Tijekom izvođenja radova došlo je do nekih neplaniranih situacija, jer su temelji postojećih unutarnjih bazena napravljeni tako da nismo mogli omogućiti naslanjanje novih bazena odnosno strojarnice na sam objekt, pa smo objekt zamicali za nekih 80 centimetara. Uspjeli smo to odraditi u zadanim rokovima i radove planiramo završiti do kraja 12. mjeseca.

Bazene planiramo otvoriti sljedeće sezone, s obzirom na to da nas čekaju složeni procesi ispitivanja vode, puštanja u pogon bazena i spajanja nove tehnologije vanjskih bazena sa starom koja je bila korištena u unutarnjima, pojasnio je R. Magdalenić.

Tijekom radova, dodao je, određene su probleme izazvale i podzemne vode koje su se podigle 1.5-2 metra više nego je bilo u mehaničkom elaboratu, a razlog tome je, pojasnio je Rok Magdalenić, što je elaborat rađen u kolovozu koji je sušni mjesec, dok su radovi započeli početkom godine i pratile su ih loše vremenske prilike.

– Taj smo problem riješili jer smo imali ugovoreno crpljenje podzemnih voda, samo se povećala količina istog rada, što je malo povećalo troškove, ali ne značajno. Ukupni iznos investicije i dalje je oko 34 milijuna kuna, zaključno je kazao nadzorni inženjer Rok Magdalenić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije